Se den her: Viking Fodbold har fået malet en viking på sin gavl

Se den her: Viking Fodbold har fået malet en viking på sin gavl
Sådan så gavlen ud, før der blev malet en viking på. Scroll nedad for at se, hvordan gavlen nu ser ud. Privatfoto: Carsten Folkman
| ABONNENT | 17. FEB 2021 • 05:49
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
17. FEB 2021 • 05:49

FODBOLD

Hvis man var i tvivl om, at Viking Fodbold hører til på Torneværksvej i Rønne, så er man det ikke længere. En stor Viking bryder nemlig nu gavlen på klubhuset, og det har allerede nu affødt mange positive kommentarer, fortæller bestyrelsesmedlem Carsten Folkman.

– Det er blevet rigtig flot, og vi har også fået meget stor positiv respons på det, så det er dejligt, siger han til Bornholms Tidende og afslører, at kunstneren bag er den københavnske maler og tatovør Ralf Monnerup.

– Vi fik at vide via omveje, at han var på Bornholm og lavede nogle opgaver for Svartingedalskolen og ungdomsskolen, og så fik jeg heldigvis kontakt til ham og spurgte, om han kunne hjælpe os, for vi har længe stået og kigget på den store gavl og tænkt, at der skulle et eller andet fint op, fortæller Carsten Folkman.

Skulle besøge svigerfamilien

Ralf Monnerup var på Bornholm sammen med sin kone for at besøge svigerfamilien, og det var i den anledning, at han havde tid til at lave opgaven for Viking Fodbold.

Jeg arbejder som tatovør til daglig, så der har jeg lavet ret mange vikinger, så den sidder lidt på rygraden efterhånden. I dette maleri har jeg dog lavet en lille skjult detalje

Desuden er hans tatotørforretning i København pt. tvangslukket på grund af coronarestriktionerne, og derfor har han noget ekstra tid på hånden.

– De (Viking Fodbold, red.) havde sagt, det bare kunne vente til foråret eller tidligt på sommeren, og det ikke hastede, men jeg er lukket ned til slutningen af måneden, så jeg har bare alt tid i verden, så det er fedt at kunne hjælpe, hvor man kan. Og så passede det jo fint med, at min kone kunne se sin familie, og så kunne jeg male gavlen, fortæller Ralf Monnerup til Bornholms Tidende.

Skjult detalje i hjelmen

Han brugte i alt seks timer på at lave kunstværket, inden han igen satte kursen mod svigerfamiliens hjem for at få varmen.

– Det var seks timer i minusgrader, så jeg havde forberedt mig ret godt på det både med farvevalg og med ideerne, så når jeg stod der, så behøvede jeg ikke tænke så meget på, hvad jeg skulle gøre, så kunne jeg bare gå i krig med det, fortæller han og oplyser, at han i forvejen havde en del erfaring med at lave vikingemotiver.

– Jeg arbejder som tatovør til daglig, så der har jeg lavet ret mange vikinger, så den sidder lidt på rygraden efterhånden. I dette maleri har jeg dog lavet en lille skjult detalje, for hvis man lægger godt mærke til det, kan man ligesom ane en fodbold i hjelmen, hvilket jo har lidt med boldklubben at gøre. Så der var også mulighed for mig til at være lidt kreativ.

Ros fra klubben

Til at begynde med var det slet ikke meningen, at der skulle være en stor viking på gavlen. Viking Fodbold havde nemlig kun tænkt sig, at det skulle være deres sort-hvide logo med en lille viking i midten, som skulle males op.

Ralf Monnerup fik dog lov til at give den gas, og så blev det altså en stor viking, som kom op på gavlen i stedet for, hvilket bestyrelsesmedlem Carsten Folkman da også er meget glad for.

– Den er ramt rigtig fint, og det hele er blevet meget pænt, siger han.

– Det er meget imponerende de detaljer, han har lavet, som eksempelvis, at man kan se furene i ansigtet på vikingen. Vi vidste også, at han var rigtig dygtig, for jeg havde set noget af det, han havde lavet på Svartingedalskolen, hvor det er meget 3D-agtigt, og man næsten kan se liv i øjnene på de personer, han har tegnet.

Nedenunder kan du se maleriet af vikingen. Hvad synes du, læser, er du også imponeret?

Ralf Monnerup ses her i gang med at male vikingen, som nu pryder Viking Fodbolds gavl. Foto: Carsten Folkman