Plan klar for Københavnsserien: Forårets turneringskampe udgår og erstattes af op- og nedrykningsspil
RIK og NB Bornholm skal i foråret prøve kræfter enten med et oprykningsspil eller et nedrykningsspil i Københavnsserien for herrespillere. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

17. FEB 2021 • 13:15SPORT • AF JESPER GYNTHER • GRATIS

Plan klar for Københavnsserien: Forårets turneringskampe udgår og erstattes af op- og nedrykningsspil

FODBOLD

Covid-19 gjorde i 2020 som bekendt livet surt for alt og alle – også for fodboldverdenen – og efterlod flere klubber med udsatte efterårskampe, herunder også for de to bornholmske klubber RIK og NB Bornholm, der begge spiller i Københavnsserien.

Disse kampe har DBU Københavns turneringsudvalg nu lavet en plan for, ligesom man også har besluttet, hvad man gør med forårets turneringskampe.

Planen er blevet offentliggjort på lokalunionens hjemmeside, og den går ud på, at de udsatte kampe skal være afviklet senest i weekenden den 1. til 2. maj, og bagefter vil der så blive afviklet et op- og nedrykningsspil. Det betyder samtidig, at forårets turneringskampe udgår.

Turneringsprogram offentliggøres fredag

Turneringsudvalget tager stilling senest den 1. maj, hvorvidt det anses for muligt at gennemføre op- og nedrykningsspillet, hvilket jo afhænger af coronarestriktionerne de kommende måneder. Såfremt udvalget vurderer, at dette ikke er muligt, vil det være stillingen for efterårets 14 kampe, som vil være den endelige.

Turneringsprogrammet for foråret 2021 bliver offentliggjort på DBU Københavns hjemmeside på fredag den 19. februar klokken 15.00.

 

Sådan kommer op- og nedrykningsspillet til at forløbe

Oprykningsspillet vil bestå af nummer et til seks i rækken efter afvikling af efterårets udsatte turneringskampe, og oprykningsspillet skal være afviklet senest lørdag den 12. juni 2021, idet rækkens nummer to skal repræsentere DBU København i oprykningsspillet til Danmarksserien, hvilket er et opgør mod nummer to i Sjællandsseriens to puljer.

Nedrykningsspillet vil bestå af nummer syv til 15 i rækken efter afvikling af efterårets udsatte turneringskampe.

Lokalunionen oplyser, at fælles for op- og nedrykningsspillet er, at de tilspillede resultater og målscore tages med fra efterårets kampe mod de modstandere, der ligger i samme pulje. Kampene bliver endvidere lagt, så man mødes modsat kampen i efterårets turnering, hvilket kan afstedkomme uens antal kampe på hjemme- og/eller udebane.

Stillingen i op- og nedrykningsspillet bliver afgjort efter turneringsreglementets §11.6 (holdene mødes to eller fire gange).

Uanset om nedrykningsspillet bliver gennemført eller ej, forbeholder turneringsudvalget retten til at reducere i antallet af nedrykkere. Turneringsudvalget vil bestræbe sig på, at udmeldingen sker så tidligt som muligt, herunder også såfremt der ikke ændres på antallet af mulige nedrykkere fra Københavnsserien.

 
66-årig testet positiv for cannabis
8. MAR 2021 • 10:15 • GRATIS

66-årig testet positiv for cannabis

Klip i kortet i Østerlars
8. MAR 2021 • 10:12 • GRATIS

Klip i kortet i Østerlars

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.