Overraskelse: Åbningsløbet på travbanen vundet af 22-oddser

Overraskelse: Åbningsløbet på travbanen vundet af 22-oddser
Store, stærke Jetset Onion/Kenn Christoffersen indledte 2024-sæsonen med at tilkæmpe sig karrieresejr nummer 42. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk
NYHED | 31. MAR 2024 • 09:52
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED
31. MAR 2024 • 09:52

Jetset Onion viste glimt af tidligere tiders styrke med en overraskende sejr i sæsonens første løb på Bornholms Brand Park

Det er længe siden, om nogensinde, at Jetset Onion – hesten, der mødte op med 81 top 3-placeringer i sine hidtil 105 starter – har givet odds 22,18 for en sejr på Bornholms Brand Park.

Men efter en 2023-sæson, som blev indledt sent på grund af en alvorlig skade og derfor endte med nul sejre, var det den gammelkendte Jetset Onion, de 1500 tilskuere fik at se, da der blev taget hul på sæson nummer 65 på travbanen i Almindingen.  

Sydbanks Åbningsløb havde ni heste til start, og længe lignede det en sejr til Marvellous Tooma/Stefan Lind-Holm, der trods yderspor var først ude af starthullerne og derefter dirigerede løbet, indtil store, stærke Jetset Onion/Kenn Christoffersen trådte an i opløbet og vandt med het oved i tiden 1.19,5/2440 meter auto.

Marvellous Tooma blev toer foran Apollo Damgaard/Niels Kr. Hansen, mens de to sidste års vinder af indledningsløbet, Capture, besatte fjerdepladsen med Jonas Mikkelsen i sulkyen. Det skete foran Bonny Boy/Frank Mikkelsen og Fortune Boko/Kim Hjort.

Åbningsløbet havde også to banedebutanter til start, men de kom aldrig til at præge løbet. Red Bar/John Gommans og Ghazi B R/Mads Petersen galopperede begge, og selv om de siden fulgte godt med i den tunge ende af feltet, kom der ingen præmiekroner på kontoen denne lørdag. Red Bar blev syv’er, mens Ghazi B R opgav.

 

Hester Blåbjerg med Mads K. Mogensen i sulkyen vandt karrierens første sejr og hævede gevinsten i V5-spillet til 7.294 kroner. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk

Dagens sensation

Dagens sensation var Expressstones sejr i 7. løb, som gav pengene 55,56 gange igen i totalisatoren. Leif Nyboe er ekspert i at komme hurtigt til spids og føre fra start til mål, og det skete også denne gang, uden at han var alvorligt truet bagfra af Hunger Rain/Stefan Lind-Holm og Cash For Dash/Mads Petersen. Favoritterne So Tough/Ole Bager og banedebutanten Vilda Tilde/Mads Petersen galopperede chancerne væk.

Kombineret med Hester Blåbjerg/Mads K. Mogensens sejr i 6. løb til odds 7,54 gav Expressstones sejr en udbetaling til fem rigtige i V5-spillet på 7.294 kroner. Hester Blåbjerg kom efter seks løb i Jylland til Bornholm for to år siden, og det var første gang, Stald Godthåbs 5-årige hoppe løb først over målstregen i sine nu 25 starter.  

John Gommans var den eneste kusk, der blev noteret for to sejre på premieredagen. I 4. løb kørte han hustruen Dianas Ismael F. Boko i mål mange længder foran Baltic Baunely/Kim Hjort, og i 5. løb førte han også fra start til mål med Lars-Erik Kaas-trænede Huila, efter at Myrsjøs Rune/Mads K. Mogensen havde galopperet i kampen om spidsen. Det var Huilas anden sejr i blot tre starter på Bornholm.

Frank Mikkelsen var sent ude med den første sejr sidste år, men i år slog han til allerede på førstedagen, da han i 2. løb kørte først i mål med favoritten Hi Was The Night. Stald Bornholm Nu’s 5-årige vallak vandt også på afslutningsdagen sidste år, men er ifølge Frank Mikkelsen klart bedre kørende i år.

Kneben Frøns-sejr

Den oftest vindende hest i 2023, Frøns Hjortshøj/Niels Kr. Hansen, blev også noteret på sejrsblokken. Frøns’en så strålende ud under afcantringen, men fik det sværere i 3. løb, hvor 65 års-fødselaren Niels Kr. Hansen først på den sidste langside fik bragt sin hest i angrebsposition i tredje spor. På opløbssiden var det lige akkurat nok til at slå den fra start førende Brad Peak/Kim Hjort med en halv længde i tiden 1.19,4/1860 meter auto.

I det afsluttende formløb lå sejren lige til højrebenet for Cult/Søren Kjøller Jensen, der startede 40 meter foran hestene i anden volte. På sidste omgang fejlede Emily K/Mads K. Mogensen, der lå forrest i jagten på den førende, og det skabte så megen uro blandt forfølgerne, at Søren Kjøller Jensen kunne genetablere en Cult-føring over målstregen på 40 meter. Formløbs-debutanten First Osiris blev toer foran den fra start fejlende Fitou/Johnny Jessen.

 

Sæsonens første ponyløb, hvor der blev kørt om en ærespræmie fra Hotel Hammersø, blev vundet af Østruplunds Jason/Mathea Jönsson foran staldkammeraterne Mosekærs Lukas/Anastasia Davydova og Fløjlegårds Bentley/Max Pettersson. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk