Nogle udøvere er som en god vin, de bliver bedre med alderen: Se indstillingerne til seniorprisen
Vinderen af seniorprisen 2019 blev orienteringsløberen Miriam Asvarisch. I dag bringer Bornholms Tidende de nominerede til seniorprisen 2020. Arkivfoto: Berit Hvassum

4. FEB 2021 • 15:57SPORT • AF JESPER GYNTHER • GRATIS

Nogle udøvere er som en god vin, de bliver bedre med alderen: Se indstillingerne til seniorprisen

SPORTSPRISER

Igen i år hylder Bornholms Tidende den bornholmske sportsverden, som måske særligt denne gang har brug for et klap på skulderen efter en udfordrende tid med mange coronarestriktioner, som også lige nu sætter en stopper for mange af idrætsaktiviteterne.

I dag bringer vi indstillingerne til seniorprisen, som er en dyst mellem en tennisspiller, en taekwondokæmper og en multisportsudøver. Dermed er alle indstillingerne til sportspriserne blevet offentliggjort i Bornholms Tidende, da vi i den seneste tid har bragt indstillingerne til lederprisen og talentprisen.

Ingen hovedpris denne gang

Den opmærksomme læser vil nok undre sig over, hvorfor der ikke er blevet bragt nogen indstillinger til Bornholms Tidendes Sportspris 2020 i avisen.

Dette skyldes, at juryen, der uddeler prisen, har besluttet ikke at uddele hovedprisen denne gang. Coronasituationen har nemlig gjort det meget vanskeligt for både professionelle og især amatørudøvere at levere nogle resultater, og derfor bliver det først til næste år, at juryen eventuelt vil uddele sportsprisen igen.

Vinderne offentliggøres på lørdag

Juryen, som består af repræsentanter fra DGI Bornholm, Bornholms Idrætsråd og fremtrædende sportsudøvere fra Bornholm samt Bornholms Tidendes sportsredaktion, har dog valgt at uddele lederprisen, talentprisen og seniorprisen.

På grund af coronarestriktionerne kan priserne ikke blive uddelt som vanligt ved et uddelingsshow. I stedet bliver det offentliggjort i Bornolms Tidende på lørdag den 6. februar, hvem der er vinderne af sportspriserne.

 

 

Benny går forrest, når de ældre gerne vil spille tennis

Benny Mortensen (til højre) vandt BM i 2020 i herredoublerækken for 65+-rækken, og desuden er han et meget vellidt medlem af Rønne Tennis Klub. Arkivfoto

 

Rønne Tennis Klub vil hermed pege på Benny Mortensen til at modtage Bornholms Tidendes seniorpris 2020.

På Bornholm har vi rigtigt mange ildsjæle blandt klubbernes medlemmer, og hos Rønne Tennis Klub er Benny Mortensen en af dem.

Bennys betydning for klubben både i ledelsen og i den daglige drift kan ikke påskønnes nok. Hvis jeg bedst skulle beskrive Benny og den betydning, som han har for klubben, så er han den, som binder mange ender sammen og trives bedst inde i klubbens maskinrum, hvor mange løse ender samles og nye idéer fødes.

I bestyrelsen trækker vi på hans mange års erfaring i klubben og derved sikrer, at fundamentet fortsat holder under os. I driften af klubben er Benny den, som sikrer, at rammerne og banerne for tennisspillet kan fungere, og det gælder både ved sæsonens start og afslutning.

I forbindelse med mange af klubbens træninger spiller Benny også en central rolle ikke mindst for klubbens mindre øvede voksne, som nyder stor nytte af hans viden og træningsarbejde sammen med dem.

Rønne Tennis Klub afholdt i 2020 Bornholms Mesterskaberne (BM), og hvor Benny både var den bærende kraft på gennemførelsen og tilrettelæggelsen. Derudover vandt han også mesterskabet i 65+ i doublerækken.

Benny går også forrest, når gruppen for 65+ gerne vil spille tennis, og hvor det sociale spiller en stor rolle, men også hvor Benny sikrer, at konkurrencen på banen fortsat er intakt.

Jeg vil gerne med den korte beskrivelse indstille Benny Mortensen til Bornholms Tidendes Seniorpris 2020.

Vh

Knud Erik Thomsen, formand for Rønne Tennis Klub

 

 

 

Leo er med, hvor det sner

Leo Skovgaard er en ivrig skisportsentusiast, som ofte er den første mand i sporet, når der er faldet sne. Arkivfoto: Berit Hvassum

 

Multisportsmanden Leo Skovgaard indstilles som kandidat til Bornholms Tidendes Seniorpris.

Leo er fast deltager i de fleste af øens motionsløb, han springer gerne på racercyklen eller mtb'en, når der er løb i Bornholms Cycle Club, og han er første mand i sporet, når den første sne er faldet. Som passioneret skiløber har han deltaget i flere krævende konkurrencer i udlandet.

Indstillet af Bornholms Tidendes sportsredaktion

 

 

 

Taekwondokæmperen Lis vandt VM-bronze

Lis Borring is still going strong trods to års skadespause. Pressefoto

 

I to år havde Lis Borring holdt pause fra det danske landshold i taekwondo på grund af knæproblemer, men i 2020 gjorde hun comeback med stil. Hun deltog nemlig i VM, hvor hun formåede at vinde bronze i den individuelle kategori for kvinder over 65 år.

VM blev denne gang afviklet som et onlinearrangement under navnet Online 2020 World Taekwondo Poomsae Championchips og foregik fra medio november og sluttede i december. Egentlig skulle VM i 2020 have været afviklet i Boxen i Herning i maj, men det blev aflyst på grund af coronasituationen. I stedet var det Korea, som stod for afviklingen af online-VM, hvor konkurrencen blev afgjort via uploadede videoer af nærmere bestemte poonsaeer, som er sekvenser af bevægelser, som indeholder blandt andet slag og spark.

Kravet for deltagelse var som til normale VM og EM, at kun landsholdsdeltagere kunne stille op og kun én fra hvert land i hver gruppe fordelt på mænd og kvinder samt alder. Disse grupper indeholdte aldersgrupperne 18-30 år, 30-40 år, 40-50 år, 50-60 år, 60- 65 år samt gruppen over 65 år, hvor 73-årige Lis Borring stillede op.

Indstillet af Bornholms Tidendes sportsredaktion

 
SENESTE NYHEDER

4. MAR 2021 • 14:00NAVNE • GRATIS
Dødsfald
4. MAR 2021 • 12:42VEST • GRATIS
Ministerium afviser at lade centerbutikker åbne
4. MAR 2021 • 08:52 • GRATIS
Mere fart på i Nyker end i Rønne
4. MAR 2021 • 08:51 • GRATIS
Mercedes fik ridser i lakken
4. MAR 2021 • 08:50 • GRATIS
Hash fundet under ransagning

MEST LÆSTE SPORT

3. MAR 2021 • 09:49SPORT • GRATIS
RIK møder politiet i første kamp
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.