Stærkt felt kæmper om lederprisen: Her er de sidste fire indstillinger
Igen i år bliver der uddelt Bornholms Tidendes sportspriser, og i dag bringer avisen de sidste fire indstillinger til årets lederpris. Arkivfoto: Allan Rieck

1. FEB 2021 • 11:52SPORT • AF JESPER GYNTHER • GRATIS

Stærkt felt kæmper om lederprisen: Her er de sidste fire indstillinger

SPORTSPRISER

Igen i år hylder Bornholms Tidende den bornholmske sportsverden, som måske særligt denne gang har brug for et klap på skulderen efter en udfordrende tid med mange coronarestriktioner, som også lige nu sætter en stop for mange af idrætsaktiviteterne.

Mange har sendt indstillinger til os med kandidater til lederprisen. I dag bringer vi de sidste fire af indstillingerne, som vidner om, at der stadig findes en del mennesker på Bornholm, som er villig til at yde en stor indsats for øens idrætsklubber.

Vinderen af lederprisen og de tre andre priser – sportsprisen, talentprisen og seniorprisen – vil blive offentliggjort lørdag den 6. februar i Bornholms Tidende. Indtil da vil vi løbende bringe de mange indstillinger her i avisen.

 

 

Iris har i 30 år været en markant skikkelse i Hasle IF

Iris Viborg Kofod har trænet familiehold i Hasle IF's gymnastikafdeling siden starten af 1990'erne. Arkivfoto: Berit Hvassum

 

Indstilling af Iris Viborg Kofod, Hasle Idrætsforening, til Bornholms Tidendes lederpris.

Iris Viborg Kofod har været en markant skikkelse gennem 30 år. Hun startede sin instruktør- og ledergerning i HIF’s gymnastikafdeling i starten af 1990’erne, hvor ”Forældre-barn”-holdet blev hendes første instruktørtjans. Dette hold er Iris den dag i dag også instruktør for!

I foråret 1993 blev Iris valgt ind i Hasle Idrætsforenings bestyrelse, en post som hun stadig bestrider. Iris er med sin positive og konstruktive tilgang til opgaver og udfordringer et godt aktiv i bestyrelsen, samtidig med, at hun med sin erfaring og viden også er en god sparringspartner for foreningens ledelse.

Iris er en markant skikkelse og en stærk personlighed i Hasle Idrætsforening.

Gymnastikken er og bliver Iris’s hjertensbarn, hvilket der er rigtig mange i Hasle og Omegn der har nydt godt af. Iris har gennem årene oprettet mange hold med mange forskellige former for gymnastik – og til alle aldersgrupper.

Iris er omstillingsparat og har formået at tilpasse afdelingens tilbud til den efterspørgsel, der løbende opstår – således har hun været med til at oprette for eksempel zumba-hold, hold i SMART træning (hjernegymnastik) og ”Hold hjernen frisk” med naturtræning.

HIF's gymnastikafdeling har i de senere år haft omkring 200 medlemmer om året fordelt på børn, unge og voksen hold. Antal medlemmer er dog faldet i 2020/2021, hvor coronarestriktionerne har sat sit præg på den normale hverdag.

Trods de nævnte restriktioner har Iris kæmpet en utrættelig kamp for at holde gejsten og humøret oppe hos sine instruktører og ledere.

Da der midt i corona-tiden i 2020 var åbnet op for indendørs aktiviteter, gjorde Iris en kæmpe indsats for, at gymnastikafdelingens hold kunne fortsætte deres aktiviteter – blandt andet blev hold tilpasset deltagermæssigt og rekvisitter blev købt ind, så alle kunne deltage i de udbudte aktiviteter.

Det er med stor glæde, at jeg indstiller Iris Viborg Kofod fra Hasle Idrætsforenings Gymnastikafdeling til Bornholms Tidendes lederpris.

Med venlig hilsen

HC Pedersen, formand for Hasle Idrætsforening

 

 

 

Uni virkeliggør drømmen om et foreningsliv,

der aktivt agerer samlingspunkt i samfundet

Er man startet til golf i Bornholms Golfklub, har man sikkert set Uni Houmanns smilende ansigt. Arkivfoto: Berit Hvassum

 

”Når man snakker om Uni's indsats bliver tak et fattigt ord, men det må siges, at Uni er noget særligt!”

Jeg vil gerne indstille Uni Houmann til årets Bornholms Tidendes lederpris 2020.

Uni er formand for begynder- og rekrutteringsudvalget i Bornholms Golfklub, samtidig er hun også bestyrelsesmedlem.

Uni er et af de første ansigter, nye golfspillere møder i vores klub, og vi er bragende stolte af at have en sådan ambassadør for vores klub. Uni er åben og møder alle i øjenhøjde og kommunikerer åbent med hver enkelt, hun har en hel speciel evne til at se alle. Det sociale samvær i klubben – især for vores helt nye medlemmer – prioriterer Uni højt, og det har været en af de primære grunde til, at klubben i 2020 har haft en stor medlemstilgang.

Uni er altid smilende og positiv og går aldrig af vejen for at tage fat og give en hånd med, der hvor der nu er behov. Uni kender ikke ordet ”NEJ” – hun bruger det i hvert fald yderst sjældent. Uni har mange gode ideer til nye initiativer, som hun ikke er bange for at prøve af – til stor inspiration for alle andre. Senest har hun fået gang i ”fyraftensklub” fast en gang om ugen, hvor medlemmer, som stadig er på arbejdsmarkedet, kan møde op og komme ud at spille med andre medlemmer og herefter afslutte runden på terrassen.

Uni virkeliggør en drøm om et foreningsliv, der aktivt agerer samlingspunkt i samfundet, når tilhørsforhold, alder og niveau blandes sammen i en skøn forening.

Uni – du er en ildsjæl ud over det »sædvanlige«, men i ordets og idrættens bedste betydning.

Med sportslig hilsen

Mette Munch Mikkelsen, formand for Bornholms Golfklub

 

 

 

Knud har på 12 måneder fået vendt skuden for fodboldafdelingen i Nyker

Knud Rasmussen har på bare et enkelt år forvandlet Nyker IF's fodboldafdeling til en kæmpe succes. Arkivfoto: Allan Rieck

 

Jeg vil gerne indstille Knud Rasmussen, formand for Nyker fodbold, til lederprisen. Knud overtog formandsposten med en klubkasse på 0 kroner og under ti medlemmer af seniorafdelingen.

Klubben har det seneste år vokset og blevet et forbillede for mange andre små klubber på Bornholm, som kan se, at det kan lykkes at genskabe en lokal fodboldklub.

Nyker har i dag et 11-mandshold i serie 1 og et 7-mandsherre-hold samt et dameseniorhold, og ungdomsafdelingen er ligeledes blomstrende. Klubben har ligeledes arrangementer for de ældre spillere i klubben.

Knud fortjener uden tvivl dette års lederpris for at have genopbygget Nyker Fodbold.

Med mange hilsner

Kim Thygesen

 

Nyker IF indstiller Knud Rasmussen til årets lederpris.

Knud har på bare ét år forvandlet vores fodbold afdeling til en kæmpe succes. I februar 2020 overtog han roret i en meget sløv afdeling. Der havde vi knap fem seniorspillere og få ungdomshold. Da sæsonen sluttede i oktober, var vi gået fra at have 5 til 37 seniorspillere på bare 6 måneder! Vi har nu både et stort 11-mands hold i serie 1 og et 7-mands hold.

Derudover et nyt dame hold med 15 spillere, et legende hold, SFO hold, som Knud selv trænede i om formiddagen, fodboldfitness samt flere nye initativer til store og små, og ikke ét hold var og er Knud ikke en del af.

Knud er altid på stadion og har haft kæmpe opbakning, alt er koordineret og planlagt til mindste detalje, og den gamle militærmand har forvandlet Nykers fodboldafdeling til en stor succes. Stemningen på hjemmebanen med den frivilligt bygget tribune og de grillede pølser har bragt den gode gamle “stadion oplevelse” tilbage i vores lille by, og vi er meget stolte over og glade for at have en mand som Knud i klubben.

Vi mener klart, at Knud har fortjent Tidendes lederpris 2020.

Med venlig hilsen

Nyker IF's bestyrelse

 

 

 

René har inspireret mange børn og unge til at spille tennis

I stedet for at give op på vintertræningerne, da der kom coronarestriktioner, som forbød indendørstræning, valgte René Lund at tage spillerne med ud på kunstgræsbanerne for at øve slag. Her ses Nexø-træneren under et træningspas imellem jul og nytår. Arkivfoto: Berit Hvassum

 

Et år i coronaens tegn er et mareridt for enhver, men endnu større mareridt for en engageret leder og træner, som har mange unge spillere, som elsker deres tennis og vil træne.

Nexø Tennis Klub fik en indendørs bane i Nexøhallen forrige år, og som nåede at blive et hit for de unge spillere. Det begyndte også fint først på vinteren, men med et blev Danmark lukket ned, og dermed blev træningen i hallen sat i bero.

Leder og træner René Lund var dog ikke sådan at slå ud. Da der blev åbnet op igen, fortsatte han med træningen udendørs. Han planlagde sommertennisskole i sommerferien, så børn og unge, som ikke kunne komme på ferie, havde mulighed for at lære tennisspillet at kende. Træneropgaven påtog han sig selv. Sommertennisskolen blev en succes med over 25 spillere, som Rene, med lidt hjælp til træningen, håndterede fantastisk. Så fantastisk, at flere af dem valgte at fortsætte med at spille tennis.

Fra sommertennisskole gik René videre med at planlægge udendørstræningen, og da mange nye spillere mødte op, måtte der oprettes ekstra hold. Dette skræmte dog ikke René, som også påtog sig rollen med at stå som træner på de fleste af disse hold med et fantastisk engagement.

Tiden kom til indendørssæsonen, og træningen kom godt i gang. Fire ungdomshold og et voksenhold blev oprettet, hvor René igen utrættelig tog trænerrollen på sig.

Men – endnu en gang kom der udfordringer med coronaen. Indendørstræningen måtte atter aflyses. René var igen ikke til at slå ud, så da vejret stadig var forholdsvist mildt, flyttede han træningen udenfor til udendørsbanerne i Nexø Tennis Klub. De unge mødte talstærkt op, og der blev trænet frem til jul.

René Lund er en leder med mange ideer, og ikke nok med at kaste ideerne op i luften, så lægger han selv et kæmpe stykke arbejde i, at de bliver ført ud i livet. Mange havde valgt i dette coronaår at aflyse al træning, men René fandt på løsninger, så de unge har kunne få så meget træning som muligt. Oveni det er han formand for klubben og har lagt mange timer i det arbejde, som har været noget mere omfattende end ellers her under coronatiden.

Hvis nogle skal have årets lederpris på Bornholm, så må det helt klart være René Lund fra Nexø Tennis Klub.

Med venlig hilsen

Bente Brunke

 

Jeg vil gerne indstille Nexø Tennisklubs børne-og ungdomstræner til lederprisen 2020. Han hedder René Lund.

Han har næsten ene mand fået vores klubs børne- og ungdomsafdeling til at blomstre med flere og flere interesserede spillere til følge. Han stiller krav om seriøsitet af spillerne: møde op til træning, øve hjemme, være gode kammerater, gøre sig umage...

Vores spillere har gennem de seneste år kunne gøre sig gældende i turneringer ovre, og nu er der nye spillere på vej, som måske kan efterfølge disse.

René lægger hele sin sjæl i arbejdet med spillerne, og det førte blandt andet til, at klubben købte et tennisgulv, så der kunne spilles indendørs om vinteren. Dette til stor glæde også for voksenspillere i andre klubber, som lejer baner og kan holde deres tennis ved lige. Vores spillere har optimale forhold med dette gulv. Jeg synes, René Lund er en værdig modtager af lederprisen 2020.

Med venlig hilsen

Lise-Lotte L. Thomsen, sekretær i Nexø TennisKlub

 

Jeg vil gerne indstille René Lund fra Nexø Tennisklub til lederprisen 2020.

En ildsjæl, som driver en progressiv ungdomsafdeling i Nexø Tennisklub samt har lykkes at få et ordentligt indendørs underlag til tennissporten.

Mange hilsner

Thomas Jackson, tidligere formand for Bornholms Tenniskreds

 
SENESTE NYHEDER

4. MAR 2021 • 12:42VEST • GRATIS
Ministerium afviser at lade centerbutikker åbne
4. MAR 2021 • 08:52 • GRATIS
Mere fart på i Nyker end i Rønne
4. MAR 2021 • 08:51 • GRATIS
Mercedes fik ridser i lakken
4. MAR 2021 • 08:50 • GRATIS
Hash fundet under ransagning
4. MAR 2021 • 08:49 • GRATIS
Sigtelse for henkastet griseri

MEST LÆSTE SPORT

3. MAR 2021 • 09:49SPORT • GRATIS
RIK møder politiet i første kamp
Mere fart på i Nyker end i Rønne
4. MAR 2021 • 08:52 • GRATIS

Mere fart på i Nyker end i Rønne

Mercedes fik ridser i lakken
4. MAR 2021 • 08:51 • GRATIS

Mercedes fik ridser i lakken

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.