Bornholms Tidendes sportspriser skydes i gang: Se nogle af de mulige vindere af lederprisen
I dag bringer Bornholms Tidende nogle af indstillingerne til årets lederpris. Vinderen af prisen bliver offentliggjort lørdag den 6. februar i Bornholms Tidende. På billedet ses i øvrigt vinderen af sportsprisen 2019, som blev para-løberen Lasse Kure Hansen. Arkivfoto: Berit Hvassum

26. JAN 2021 • 16:47SPORT • AF JESPER GYNTHER • GRATIS

Bornholms Tidendes sportspriser skydes i gang: Se nogle af de mulige vindere af lederprisen

Igen i år hylder Bornholms Tidende den bornholmske sportsverden, som måske særligt denne gang har brug for et klap på skulderen efter en udfordrende tid med mange coronarestriktioner, som også lige nu sætter en stop for mange af idrætsaktiviteterne.

De seneste uger har vi bedt jer læsere om at komme med indstillinger til de fire forskellige priser – sportsprisen, talentprisen, seniorprisen og lederprisen – og i den kommende tid vil en jury bestående af repræsentanter fra DGI Bornholm, Bornholms Idrætsråd, Bornholms Tidendes sportsredaktion og fremtrædende bornholmske idrætsudøvere udvælge vinderne, som så vil blive offentliggjort lørdag den 6. februar i Bornholms Tidende.

Indtil da vil vi løbende bringe de mange indstillinger her i avisen, og i dag starter vi med fire af indstillingerne til lederprisen.

 


Gymnaster står i kø for at blive trænet af Jeanette

Jeanette Rosendahl Jensen er en af favoritunderviserne på Viking Atletiks gymnastikhold. Her ses hun i sit es i front for stram op-holdet. Arkivfoto: Jacob Jepsen

 

Jeg vil gerne indstille Jeanette Rosendahl til lederprisen. Hun er gennem Viking Atletik med til at sørge for, at mange bornholmere har et godt idrætsliv.

Hun underviser med ihærdighed og vedholdenhed flere gymnastikhold på frivillig basis.

Der er ofte venteliste for at kunne komme med på en undervisningsseance hos hende.

Senest, her under Corona i sommers og indtil restriktionerne blev yderligere strammet, tog hun en ghettoblaster og sine bolde m.m. med ud i det fri, så der kunne afholdes en, som altid, varierende og velstruktureret undervisning.

Venlig hilsen

Per Dettlaff

 


Det vigtigste for Finn er, at alle har det godt

Finn Jørgensen elsker at indkalde til forskellige stævner, herunder sandpapirsbatstævne. Arkivfoto: Berit Hvassum

 

Jeg vil gerne indstille Finn Jørgensen til Bornholms Tidendes Lederpris 2020. Finn har været bordtennisleder i 40 år og er formand for Knudsker IFs Bordtennisafdeling. Han er ligeledes formand for DGI Bordtennis Bornholm, samt med i den nye fælles ledelse i Bordtennis Bornholm og i det nye Vækst Team Bornholm, der startede den 1. januar 2020.

Finn er et forbillede – nu også i coronaens tegn. Han finder løsninger og har knoklet for at opretholde aktiviteter for vores ungdom, seniorer og 60+ på ansvarlig vis, når det var tilladt. Han lægger sit hjerte og mange timer i at udvikle Bordtennis på Bornholm.

Vigtigst af alt ligger det Finn på sinde, at ALLE medlemmer har det godt uanset niveau. Tager du med til landsmesterskab kan du også være sikker på at Finn har sørget for at der er bestilt allergivenlig aftensmad hvis nogen har brug for det.

Finn har været med i turneringsudvalget helt fra sin ungdom, og han elsker at indkalde til stævner, forårsturnering, sandpapirbatstævne, landsdelsmesterskab og kampaftener i Knudsker.

Med venlig hilsen

Heidi Burgedahl Kristiansen, Knudsker Bordtennis Ungdomsudvalg

 


Hvor andre havde givet op, kæmper Torben videre

Torben Larsen har i mange år kæmpet for at lave en ny folkeracebane på Bornholm. Og selvom banen nu er lavet, er der stadig udfordringer, men den køreglade mand har ikke givet op af den grund. Her ses Torben Larsen under det sidste folkeraceløb på banen i Nyker tilbage i 2019. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

 

Efter min bedste mening er Torben Larsen fra Bornholms Motor Sport årets leder 2020. Begrundelsen er selvfølgelig det store arbejde med at få etableret en folkeracebane på Bornholm.

Torben Larsen og Bornholms Motorsport har de sidste mange år været i strid modvind, for at få tilladelse til at udøve deres sport – folkerace. Torben og Bornholms Motorsport har virkelig været tålmodige i deres kamp for at få den folkeræsbane. Bedst som de tror, at nu er alt i orden, er der nye forhindringer. Torben har sammen med sine folk kæmpet og kæmpet. Senest hvor de endelig er kommet i gang på ”Bolbybanen”, så dukker der nye problemer op. Passionen for Folkerace gør at Torben kæmper og kæmper og giver aldrig op.

Jeg er sikker på, mange andre ville have opgivet for længe siden, men ikke Torben.

Med sportslig hilsen

Kim Mortensen

 


Blæksprutten Peter hjælper til på mange forskellige måder

Peter Clausen er fodboldformand og med i bestyrelsen i Svaneke IK, ligesom han også er træner for klubbens U-14 piger. Arkivfoto: Allan Rieck

 

Peter Clausen er fodboldformand og med i bestyrelsen i Svaneke IK og er også træner for U-14 pigerne i Svaneke.

Peter har gennem flere år været fodboldformand. Dette til stor glæde for både børn, unge og deres forældre og for hele vores seniorafdeling. Fodboldafdelingen har vokset sig større og større, mens Peter har været formand, og der er kommet flere aktiviteter. Peter tænker hele tiden udvikling og ser muligheder, og han laver et kæmpe arbejde for at skaffe trænere til alle klubbens hold. Han arbejder også for, at de trænere, der er i klubben, har mulighed for at tage forskellige trænerkurser, og han bruger sit store netværk inden for fodbold til at skaffe trænere eller andre, der kan hjælpe med forskellige ting i klubben.

Gennem det sidste år er der nu også kommet et dameseniorhold i Svaneke. Her har Peter også haft en positiv indflydelse på det. Han har skaffet sponsor til samtlige af klubbens hold, og dermed har alle hold fået nyt spillertøj. Peter er også ved at arrangere en fodboldskole for piger til sommer. Peter ser også sig selv som praktisk mand i klubben. Han pumper bolde til sæsonstart, vasker overtrækstrøjer og sørger for rekvisitter til træningen.

Svaneke IK har gennem de sidste par år udviklet sig til at havde en ret stor pigeforboldafdeling, og her har Peter vejledt pigetrænere og kommet med mange gode ideer. I sommers manglede vi en pigetræner. Her sprang Peter selv til og giver nu pigerne på klubbens U14- og U12-hold en rigtig kvalificeret træning.

Peter har derudover flere opgaver i bestyrelsen. Peter står for meget af vores medie, da han styrer vores hjemmeside og vores facebook side. Han er god til hele tiden at holde os i SIK opdateret på, hvad der sker i klubben, og hvad der sker i fremtiden. Det skal også nævnes, at Peter og hans kone står for salg hos Klunserkonge. I de her coronatider, hvor meget er blevet aflyst, blandt andet vores store loppemarked, har de hele tiden søger for vores bod hos klonserkongen. Det har gjort, at vi som klub, ikke har haft et underskud, selvom at vi ikke fik afholdt vores ellers livsvigtige loppemarked.

Det ville være fuldt fortjent, hvis Peter vinder prisen.

Sportslige hilsner

Bestyrelsen i Svaneke IK

 

OBS: Der er desværre ikke kommet så mange indstillinger til sportsprisen, talentprisen og seniorprisen, så hvis I har én i tankerne til de tre kategorier, må I gerne sende en indstilling via email til sporten@bornholmstidende.dk. Juryen holder møde senere på ugen, så send gerne så hurtigt som muligt.
Kærligheden bærer ikke nag
7. MAR 2021 • 10:14 • GRATIS

Kærligheden bærer ikke nag

Anholdt i Nexø
7. MAR 2021 • 09:29 • GRATIS

Anholdt i Nexø

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.