Lotte Holm Petersen og ponyen Pil har haft forrygende stævnesæson

Lotte Holm Petersen og ponyen Pil har haft forrygende stævnesæson
Lotte Holm Petersen og ponyen Pil er blevet championatsvinder og forbundsmester. Privatfoto
NOTITS | ABONNENT | 3. DEC 2022 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
3. DEC 2022 • 15:30

Den bornholmske ekvipage bestående af kusk Lotte Holm Petersen med sin enspænder pony 'Pil Halsnæs og Team' har gennem 2022 deltaget i landsstævner samt danmarksmesterskaberne med gode resultater.

Sæsonen er afsluttet med titlen som championats-vinder for etspand pony og forbundsmester (danmarksmester) i middelsvær-klasse.

Championatet opnåes ved at samle point fra resultater ved landsstævner. De fleste point blev opnået ved danmarksmesterskaberne, hvor ekvipagen vandt samlet efter en tredjeplads i dressur, andenplads i maraton og en andenplads i forhindringskørsel.

Lotte er nu rykket op i svær-klasse, og i vinterhalvåret vil hun tage Pil og vogn med til Sjælland for at deltage i indendørs-maraton cup’er. Her skal der gennemføres en kombineret kegle/maratonbane på tid, og hvor der på hver forhindring er placeret en bold, som giver seks strafsekunder, hvis de væltes ned. Så fart er ikke alt, men også akkuratesse, overblik og en smidig hest kræves.

Fremtid afhænger af generationsskifte

Lotte Holm Petersen stiller op i konkurrencerne for Bornholms Køreselskab, som i alt har omkring 30 medlemmer.

Køresportens fremtid i klubben afhænger dog af et generationsskifte blandt kuskene.

– Køresporten kan ikke længere overleve på sønner og døtre af de nuværende kuske, fortæller Ann-Sofie Olsen fra Bornholms Køreselskab og oplyser, at køresporten henvender sig til alle aldersgrupper, og man er altid velkommen til at kontakte bestyrelsen for at høre mere om Bornholms Køreselskab.