Landstræner om OL-lodtrækning: 'Mathias og Alexandra er havnet i en svær pulje'
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje under den afsluttende træning i Brøndby. Foto: Ole Mik

BADMINTON | BRØNDBY | GRATIS
13. JUL 2021 • 15:57
Kjeld Lundbæk
Journalist

Landstræner om OL-lodtrækning: 'Mathias og Alexandra er havnet i en svær pulje'

Lodtrækningen til det største af det største inden for badmintonsporten, De Olympiske Lege, er påplads, og i følge den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen, er der ikke umiddelbart nogen overordnet grund til at være utilfreds med de grupper, de ni danske spillere er havnet i. Der er muligheder for at overraske positivt, lyder det fra Jonassen.

– Overordnet set kan vi ikke være utilfredse med de danske lodtrækninger. Selvfølgelig kunne jeg selv have lavet grupper og placeringer, der stillede os endnu bedre, men i forhold til de mulige scenarier, vi kunne være havnet i, så er vi udmærket stillet. Vi har flere chancer for at gøre en forskel og overraske positivt, siger Kenneth Jonassen på Badminton Danmarks hjemmeside.

De skal toppræstere

For bornholmske Mahias Chistiansen og hans mix-makker Alexandra Bøje kunne lodtrækingen dog godt have været mere heldig. De havnede i gruppe C, hvor de skal møde Praveen Jordan/Melati Oktavianti (4), Indonesien, Arisa Higashino/Yuta Watanabe, Japan, og Simon Wing Hang Leung/Gronya Somerville, Australien

– Mathias og Alexandra er havnet i en svær pulje med to absolut verdensklassemodstandere i form af de fjerdeseedede indonesere og et af de absolut bedste ikke-seedede par. De har spillet mod dem begge før, men har ikke nogen sejre mod dem.

– Til gengæld har de performet mod dem. De spillede to tætte sæt med japanerne til All England i år, og de spillede en god, tæt kamp mod indoneserne i den første Thailand Open-turnering i januar. Der er ingen tvivl om, at de skal toppræstere og samtidig skabe en overraskelse for at gå videre i turneringen, vurderer Kenneth Jonassen.

Hverken den bedste eller værste

I herresingle er der 14 grupper á tre spillere. Viktor Axelsen, der er fjerdeseedet, møder Kalle Koljonen, Finland, og Luka Wraber, Østrig, mens tredjeseedede Anders Antonsen trak Tien Minh Nguyen, Vietnam, og Ade Resky Dwicahyo, Azerbaijan, i den indledende pulje.

– Viktor er landet i en rent europæisk pulje, hvor han står over for en gentagelse af EM-semifinalen mod Kalle Koljonen. Det er en god lodtrækning for ham. Vi ved, hvad de to spillere står for, og minderne er friske mod Kalle, som vi ved, at Viktor skal have fuld fokus mod fra start. Vinder Viktor sin pulje, står han formentlig over for Wang Tzu-wei, som jeg vil sige hverken er den bedste eller værste modstander, han kunne få. Vi kender ham godt og ved, at han er en spiller, man skal tage sig i agt for, da han har et rigtig, rigtig højt topniveau og kan være farlig for enhver, siger Kenneth Jonassen.

– Anders har fået en rutineret vietnameser i sin gruppe, Nguyen, der har en never give up-attitude. De to mødtes senest ved VM i 2018, hvor Anders vandt tæt i to sæt. Siden har vi ikke set ham meget ude til turneringer, men han har en VM-bronze på kappen fra 2013, så han er helt sikkert en spiller, der før har leveret på allerøverste niveau. Derudover møder han Dwicahyo, der kan spille rigtig fin badminton, hvis han får lov, så der er ingen tvivl om, at Anders skal være på vagt over for begge modstandere, vurderer landstræneren.

Ikke nogen nem pulje

I damesingle kom Mia Blichfeldt (13) i pulje med Linda Zetchiri, Bulgarien, og Hsuan-Yu Wendy Chen, Australien.

– Overordnet set er det en fin pulje, som Mia er havnet i. Hun skal fra første kamp finde et godt niveau frem. Linda kender vi rigtig godt, og vi ved, at hun kan drille. Et mere ubeskrevet blad er Chen, som derfor også kan være tricky. Det betyder selvfølgelig, at Mia skal være på vagt, hvilket ikke nødvendigvis er skidt, da hun er nødsaget til at finde det yderst skærpede mindset og spil frem fra start. Det er ikke nogen nem pulje, men der kunne have været værre modstandere, siger Kenneth Jonassen.

I damedouble indleder Maiken Fruergaard og Sara Thygesen mod Lee Sohee/Shin Seungchan (4), Korea, Du Yue/Li Yin Hui, Kina, og Gronya Somerville/Setyana Mapasa, Australien, mens herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup kom i pulje med Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe (4), Japan, Ivan Sozonov/Vladimir Ivanov, Rusland, og Anuoluwapo Juwon Opeyori/Godwin Olofua, Nigeria.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder