Christiansen/Bøje er første danskere i kamp: Det bliver specielt at åbne ballet

Christiansen/Bøje er første danskere i kamp: Det bliver specielt at åbne ballet
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje. Foto: Ole Mik
BADMINTON | OL I TOKYO | 21. JUL 2021 • 14:13
Kjeld Lundbæk
Journalist
BADMINTON | OL I TOKYO
21. JUL 2021 • 14:13

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje er de første af alle 111 danske OL-atleter, som skal i kamp ved legene i Tokyo. Det sker lørdag kl. 02 dansk tid, hvor de spiller første gruppekamp mod All England-vinderne Watanabe/Higashino.

Mathias Christiansens og makkeren Alexandras OL-deltagelse hang i en tynd tråd langt hen i kvalifikationen, men et forrygende halvår op mod OL-kvalifikationens afslutning gjorde parret klar til deres hidtil første OL.

Oplevelsen bliver ikke just mindre af, at de bliver de første atleter, som kommer til at bære Dannebrog i aktion under OL i Tokyo, når de lørdag spiller deres første kamp i sportens største turnering.

– Det bliver specielt at åbne ballet for Danmark her til OL. Jeg håber, at de andre danske atleter vil følge med hjemme fra værelserne i OL-byen, og at der er nogle danskere, som vil stå tidligt op eller gå sent i seng for at se os. Nu har vi været her i nogle dage, så vi glæder os til at komme i gang, siger Mathias Christiansen.

Danskerne lægger ud med at møde et par, som Mathias Christiansen selv beskriver som værende favoritter til OL-guldet i mixed double: japanske Yuta Watanabe/Arisa Higashino.

Christiansen/Bøje har mødt Watanabe/Higashino to gange før i karrieren, hvor det er blevet til to nederlag i to sæt. Det har dog været tæt i alle fire sæt, og danskerne går på banen mod de forsvarende All England-mestre med troen på sejr.

– Jeg forventer, at vi kan spille med igen og have chancen for at være med. Vi går efter at vinde, men vi er også klar over, at vi er oppe imod nogle af favoritterne. Men de mærker måske presset af at spille OL på hjemmebane – også selv om der ikke er nogen tilskuere, siger Christiansen.

OL spilles i Musashino Forest Sports Plaza, cirka 50 minutters kørsel fra OL-byen, og her mødte de to par også hinanden i deres første indbyrdes møde. Det var ved Japan Open i 2019, hvor det blev til dansk nederlag på 21-23, 17-23.

Seneste indbyrdes opgør var til All England i marts, hvor danskerne tabte 16-21, 19-21 til de senere All England-vindere.

– Vi har en frisk erindring om dem fra vores møde i marts, men det har de jo også om os, så det ser jeg ikke som en fordel. Jeg er også sikker på, at de er lige så godt forberedte på os, som vi er på dem. Vi ved godt, hvad de kommer med, så vi skal gøre vores bedste for at forløse vores forberedelse, siger bornholmeren.

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje mod Yuta Watanabe/Arisa Higashino kan ses på DR's kanaler lørdag den 24. juli klokken 02.00


Om Christiansen/Bøje

Alder: 27 / 21

Højde: 186 / 173 cm

Født: Allinge / Horsens

Klub: Vendsyssel / Højbjerg/ViaBiler

Verdensranglisteplacering: 17

Tidligere OL-resultater: OL-debutanter Største resultater: EM-bronze 2021, Orléans Masters-titel 2021, Swiss Open-andenplads 2021, SaarLorLux Open-titel 2020.