Hvem skal have Tidendes Lederpris?

NYHED | ABONNENT | 27. JAN 2024 • 10:00
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. JAN 2024 • 10:00

Sms-afstemningen om Bornholms Tidendes Lederpris 2023 går i gang lørdag kl. 12. Her kan du se, hvem der er nomineret til den eftertragtede pris.

 

Hans Christian Madvig Pedersen (kaldet HC) har gennem sin store indsats og dedikation vist en enestående evne til at lede og motivere frivillige til at skabe en positiv udvikling i Hasle Idrætsforening.

HC har siden 2020 stået i spidsen som formand for Hasle Idrætsforening, og hans lederskab har været afgørende for foreningens udvikling og vækst. HC har med sin vedholdenhed og vilje skabt en idrætsforening med flere nye idrætsaktiviteter som E-sport, padel, fitnesscenter og dart, samtidig med at antallet af medlemmer er øget inden for alle af foreningens idrætstilbud.

Som mange andre foreninger er Hasle Idrætsforening afhængig af frivillige kræfter, og med sine enestående kommunikationsevner har HC formået at inspirere flere frivillige til at tage del i den udvikling, som foreningen er inde i.

HC har demonstreret en fantastisk evne til at organisere og koordinere foreningens mange projekter, og han har været afgørende for, at projekterne er blevet gennemført til gavn for foreningens medlemmer og i det hele taget borgerne i Hasle og omegn.

HC's personlige engagement og entusiasme har været en inspirerende kraft for alle omkring ham og er medvirkende til at styrke foreningens formål ved idræt og andet kulturelt virke at fremme den enkeltes og fællesskabets sundhed og trivsel.

I betragtning af HC's enestående bidrag til Hasle Idrætsforening og lokalsamfundet som helhed mener vi stærkt, at han fortjener anerkendelse gennem tildelingen af Bornholms Tidendes Lederpris 2023. HC har vist sig som en dygtig leder, og denne pris vil være en velfortjent hyldest til hans exceptionelle lederskab og dedikation.

Stem på HC Pedersen

SMS: TVB 1 til 1231

Lars Christiansen kastede sig over badmintonsporten, da der hverken var ledere eller spillere, der i den stolte badmintonklub ASG kunne følge i sønnen, mixed double-stjernen Mathias Christiansens fodspor.

Der var ikke andre udveje end at starte på en frisk, og som lærer på Kongeskærskolen blev der udarbejdet et toårigt projekt, der igen skulle få børnene på Nordbornholm til at spille badminton - et projekt, der fra starten blev en stor succes.

Badmintonsporten var imidlertid også kraftigt for nedadgående i de øvrige bornholmske klubber, og skulle børnene fra ASG have andre at spille mod end klubkammeraterne, satte Lars Christiansen sig også i spidsen for DGI Bornholms badmintonudvalg, hvor han siden har stået for årlige badmintonevents, stævner, turneringer og sidst, men ikke mindst sponsoraftaler.

I dag er Lars Christiansen omgivet af driftssikre udvalgsmedlemmer som Helle Mogensen, Carsten Pedersen, Trine Hansen og Anette Ipsen - godt bakket op af DGI Bornholms konsulenttjeneste og den professionelle fuldtidstræner Philip Fagralid.

Trænerprojektet, som har fået navnet Team Fjer Bornholm, strækker sig over tre år, og I flere år har Lars Christiansen kæmpet for at få finanseringen på i alt 1,2 millioner kroner på plads. Takket være donationer fra Badminton Danmark, lokale fonde og store lokale virksomheder er det lykkedes at samle nok penge sammen til, at man med virkning fra 1. oktober 2022 kunne skrive under på en kontrakt med Philip Fagralid.

I 2023 blev Lars Christiansen belønnet med Badminton Danmarks Initiativpris.

Hjemme i Allinge har Lars Christiansen ikke glemt ASG. Han står for de kulturelle aktiviteter i klubbens bestyrelse.

Lars er en stor indpisker for alle, både på det idrætslige og det kulturelle plan.

Stem på Lars Christiansen

SMS: TVB 2 til 1231

Siger man bordtennis, siger man automatisk også Finn Jørgensen, der i 2023 kunne fejre 40 års-jubilæum som bordtennisleder i Knudsker IF. Der er næppe et bordtennisstævne på Bornholm, uden at Finn Jørgensen er med indover.

I anledning af jubilæet blev Finn Jørgensen udnævnt til æresmedlem i sin egen klub. Men 2023 var også året, hvor han blev æresmedlem i DGI Bornholm. Her har han været medlem af bordtennisudvalget siden 1991. Siden 2004 har han været udvalgets formand.

Finn Jørgensen elsker at arrangere stævner, selv om det ofte er forbundet med 14-15 timers weekendophold i en af øens haller.

– Bordtennis er et fuldtidsarbejde - 40 timer om ugen, men uden løn, plejer Finn Jørgensen at sige.

Årene med bordtennis har kastet mange gode minder af sig. Især er han stolt over at have været med til at lave nybegynderstævner sammen med klubkammeraten Mogens Jensen.

Sammen med Kenny Jensen fra Hasle var han i halvfemserne også med til at få fire-seks bornholmske hold med i den skånske bordtennisturnering. Finn Jørgensen arrangerede rejserne og sørgede for overnatning og leje af bil. Det var et tilbud for alle bornholmske bordtennisspillere.

– Men der har også været nogle ting, hvor man smider håndklædet. Det er heldigvis få gange, det er sket, men det kan ikke være positivt det hele igennem 40 år. Der har så sandelig også været udfordringer undervejs, sagde Finn Jørgensen fornylig i et interview i Tidende.

– Tidligere spillede man fodbold om sommeren, og så kunne man eksempelvis spille bordtennis om vinteren. Men nu har alle sportsgrene næsten aktiviteter hele året rundt, så på den konto er det svært at få nye medlemmer. Men vi kæmper. Vi har måske også været en idræt, som har kæmpet lidt mere end alle andre, siger Finn Jørgensen, der om få dage fylder 60 år.

Stem på Finn Jørgensen

SMS: TVB 3 til 1231

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT