Helmund var vild med bowling: Nu er han minigolf-formand

Helmund var vild med bowling: Nu er han minigolf-formand
Helmund Thisen (tv.) har overtaget formandsposten fra Jan Lind hos Minigolf Klubben Rønne. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 24. FEB 2024 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. FEB 2024 • 05:30

Helmund Thisen var i mange år en meget aktiv bowlingspiller, men har nu kastet sin kærlighed på minigolf. Han spiller fire til seks gange om ugen, og i februar blev han valgt som ny formand for Minigolf Klubben Rønne.

– Minigolf var en by i Rusland for mig, erkender Helmund Thisen blankt.

I mange år tænkte han slet ikke, at det var en sport, men mere underholdning for familier på campingpladser. I stedet brugte han sin fritid på at spille bowling sammen med sin kone. Hver anden og tredje weekend deltog de i turneringskampe enten i bowlinghallen i Rønne eller ovre, men så ramte coronaen og lukkede alle indendørs aktiviteter ned, og det skabte en kædereaktion, som fik Helmund til at skifte retning.

Bestyrelsen i bowlingklubben besluttede at lave en samværsdag, så medlemmerne kunne ses og hygge sig - og skæbnen ville, at det skulle foregå i Bornpark i Østerlars.

– Der skete et eller andet dén dag, for seks stykker i bowlingklubben fik interesse for minigolf, og det har fortsat, fortæller Helmund Thisen, som selv faldt for det, fordi det udfordrer ham.

– Det handler jo om at få den lille runde kugle i hul, og det kan være lige så udfordrende som i bowling, hvor det gælder om at få væltet alle 10 kegler samtidigt, konstaterer han.

Nu spiller han minigolf fire til seks gange om ugen sammen med konen, hvilket ikke levner meget tid til bowling, som de helt er stoppet med at gå til.

– Mine fingre kunne heller ikke rigtig lide det til sidst, fortæller Helmund Thisen, som er fyldt 70 år.

Gør meget for andre

Helmund Thisen har været medlem af Minigolf Klubben Rønne, siden den blev stiftet for to år siden. Her er han gradvist blevet mere involveret i bestyrelsesarbejdet, da han først blev valgt som suppleant og siden indtrådte som fuldgyldigt bestyrelsesmedlem, da en anden valgte at gå af.

Da klubben holdt generalforsamling i februar, valgte den tidligere formand Jan Lind at trække sig. Han foreslog i stedet, at Helmund Thisen overtog posten, og sådan blev det.

– Helmund er sådan en type, der gør meget for andre, så jeg synes, han var et oplagt emne, fortæller Jan Lind, som valgte at trække sig, da han også er travlt beskæftiget som medlem af turneringsudvalget i Dansk Minigolf Union. Han kommer dog stadig til at være engageret i Minigolf Klubben Rønne, da han blev valgt som ny kasserer.

– Jeg synes, det har været en dejlig tid, og det er gået ret godt, må jeg sige. Vi ligger rimelig konstant på cirka 40 medlemmer, fortæller den tidligere formand, som også glæder sig over, at det er lykkedes for klubmedlemmer at levere nogle flotte præstationer til danmarksmesterskaber.

– Vi har kun eksisteret i to år og har allerede hevet en del medaljer hjem, så det er ret godt gået. Vi må gøre et eller andet rigtigt, fortæller han og oplyser, at der minimum har deltaget 13 klubmedlemmer til hvert af de fem DM'er, som blev afviklet i 2023.

Søger unge spillere

Helmund Thisen håber i sin valgperiode at kunne fortsætte den medlemsfremgang, som minigolfklubben har oplevet i sine første to leveår. Især er det tiltrængt med unge medlemmer.

– Min forhåbning er, at vi kan få flere medlemmer og oprette et ungdomshold. Gennemsnitsalderen er forholdsvis høj, så det er ikke så mange unge, man ser oppe i Juhls, siger Helmund Thisen og henviser til, at klubben primært træner på de to indendørs baner i Juhls Minigolf på Sandemandsvej i Rønne.

Mens der ikke er så mange unge medlemmer, er der heftig aktivitet blandt klubbens ældre medlemmer. Ofte er der 20 spillere, som kommer til træning i to timer, og der er også stor opbakning til de arrangementer, som klubben laver.

– For en måneds tid siden havde vi maraton i Juhls, hvor vi var et sted mellem 30 og 40, der minigolfede i næsten 24 timer i træk, siger Helmund Thisen og oplyser, at der også var gæstespillere fra Sverige, Fyn og Jylland.

Om 14 dage tager otte-ni spillere fra Minigolf Klubben Rønne til Odense og spiller med i stævnet Super 9, og ellers ser klubben frem til, at danmarksmesterskaberne på indendørs beton muligvis skal afvikles i Juhls Minigolf i 2025, ligesom det også skete i 2022.

– Så man må sige, at vi er temmelig aktive til stævner og turneringer, fortæller den nyvalgte formand, som er blevet positivt overrasket over, hvor seriøst minigolfverdenen er i Danmark.

– Jeg har jo fundet ud af, at vi faktisk har haft et landshold siden 1970, og vores union har 70 års jubilæum i år. Jeg havde ellers overhovedet ikke tænkt på det som en decideret sport, erkender han og afslører, at han er blevet så oplugt af sporten, at han er oppe på at eje hele 120 forskellige bolde.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT