Halvanden måned efter blodprop: Keld dømmer sin kamp nummer 1900

Halvanden måned efter blodprop: Keld dømmer sin kamp nummer 1900
Keld Hansen fik overrakt gin og DBU Bornholms æresnål, da han skulle dømme sin kamp nummer 1900. Her ses han i omklædningsrummet, hvor han har brugt mange hyggelige stunder sammen med dommerkollegaerne. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 14. MAJ 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
14. MAJ 2023 • 15:30

Keld Hansen tog dommerkortet i 1981, og siden har han flittigt dømt kampe på Bornholm. Søndag nåede han en stor milepæl, og det sker blot halvanden måned efter, han fik en blodprop.

Der skal meget til, før Keld Hansen lægger fløjten på hylden. For halvanden måned siden fik han en blodprop, men han er allerede kommet sig så meget, at han søndag igen kunne trække i dommertøjet.

Han skulle være linjedommer til braget i slutspillet i Bornfiber Ligaen mellem AaIF og Viking, og det var samtidig Keld Hansens kamp nummer 1900 som dommer. Det blev markeret inden kampen, hvor han fik overrakt gin og også fik æren af at modtage DBU Bornholms æresnål.

Det var John Zawada, som overrakte gaverne, og det var meget passende, for det var John, som kørte Keld på hospitalet, da han pludselig fik det dårligt under et socialt arrangement i dommerklubben, hvor dommerne skulle spille golf sammen.

– Vi er glade for at Keld er tilbage, og derfor synes vi, at han skulle have æresnålen, fortæller John Zawada.

Vellidt blandt kollegaerne

Keld Hansen er glad for at have rundet 1900 kampe, og nu ser han allerede frem mod sit næste jubilæum.

– Ah, jeg skal vel nå 2.000 også. Det kan jeg nå om tre-fire år, fortæller han.

Keld Hansen tog dommerkortet i 1981 og dømte sin første kamp som linjedommer i 1987. Han har taget et par pauser undervejs fra dommergerningen, blandt andet på otte år, da han var selvstændig. Men alligevel er han nået op på 1900 kampe, og det er der en god grund til.

– Jeg har holdt nogle pauser indimellem, men er altid kommet i gang igen. Det er jo hyggen ved det, når man er sammen med de andre dommere, som jeg godt kan lide, fortæller Keld Hansen, som da også er vellidt blandt sine kollegaer.

Hvordan er forskellen på at dømme i dag i forhold til, da du startede?

– Der er jo ikke så mange hold nu, som der var i firserne og halvfemserne. Der var flere klubber og flere hold. I firserne var der 20 klubber, og nu er der vel kun 11 tilbage. Alle de små klubber er jo nedlagt, fortæller Keld Hansen, som bor i Vestermarie og også allerede er tilbage på fuld tid på sit arbejde efter blodproppen.