Fejrer 15 års jubilæum

NOTITS | 1. MAJ 2024 • 17:58
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
1. MAJ 2024 • 17:58

Da Hammer Trail blev afviklet for første gang i 2010, var det med 44 deltagere på tre forskellige distancer. Siden da har Hammer Trail ændret navn til Salomon Hammer Trail, og på lørdag den 4. maj står der ikke mindre end 769 løbere på startstregen på otte forskellige distancer plus et børneløb.

Løbet er igennem årene gået hen og blevet et løb, som tiltrækker løbere fra flere nationer, og i år er over 20 nationer repræsenteret. Der stiller 81 løbere op til DM kort Trail, hvor der også bliver testet, hvem som kan ende på landsholdet.

– Igen i år har Kim Rasmussen gjort sig umage med at lave en meget flot rute. Ruten er lagt an på nye spor med masser af udsigt og klassikere som flaget på knuden, Finnens top og ikke mindst en tur ned af trapperne ved Jons kapel for at ringe med klokken og så de 200 trin op igen. Mølledammen i Vang skal også ses. Der løbes gennem Hammershus, og man kommer tæt på Kamelhovederne. Der er cirka 1000 hm+ på en omgang, som er 26 kilometer, fortæller Lene Møller

formand for Tejn Idrætsforening.

Tejn IF stiller med mellem 20-30 frivillige, som sørger for, at der vil være havefest med grill og DJ efter løbet.

– Vi glæder os til vore store jubilæumsfest og inviterer til reception fredag klokken 19, hvor blandt andet landstrænerne for trail vil komme med sit bud på top 5 til kort DM, fortæller Lene Møller.