Capture sendes på pension

Capture sendes på pension
Sejren i Bornholmsmesterskabet 2022 var højdepunktet i Captures karriere på Bornholms Brand Park. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk
NOTITS | ABONNENT | 28. MAJ 2024 • 17:00
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
28. MAJ 2024 • 17:00

Bornholmsmesteren fra 2022 bliver aflivet - den skal ikke være hyggehest.

Bornholm har mistet en af sine hurtigtravere, idet Stald Bornholm Nu har besluttet at sende den kun 10-årige Capture på pension.

– Han døjer med ømme forben, som kræver behandling. Bestyrelsen har derfor besluttet at følge trænerens råd om, at Capture indstiller karrieren, da hesten er slidt. Vurderingen er, at det er synd at lade ham fortsætte, fortæller Stald Bornholm Nu's formand, Bjarne Hansen, på staldens egen hjemmeside.

– Capture går derfor på pension, og han bliver aflivet, da bestyrelsen ikke vil byde ham at være hyggehest. Det er hans psyke ikke til, tilføjer Bjarne Hansen. Han har gjort det fantastisk for os - vundet over 160.000 kroner, bornholmsmesterskabet samt storløb i Sverige.

I alt nåede Capture at indtjene 504.098 kroner i 92 starter. 11 gange løb han først over målstregen, lige så mange gange blev han nummer to, mens det blev til tolv tredjepladser. Svendestykket blev leveret med bornholmsmesterskabet i 2022, men også hans indsatser samme år på Jägersro-banen i Malmö vil blive husket i ejerkredsen.

Capture blev købt til Bornholm i 2020 - en sæson, hvor han ikke opnåede en eneste top 3-placering i sine blot syv starter i Sverige for kendte kuske som Christoffer Eriksson, Erik Adielsson og Johan Untersteiner.

I 2021 blev det til 18 starter med træner Frank Mikkelsen i vognen - de 14 på Bornholm. Tre sejre, én andenplads og tre tredjepladser bidrog til den efter bornholmske forhold flotte indtjening på 54.636 kroner.

Bornholmsmester i 2022

Efter en række flotte vinterarbejder på Jägersro-banen i Malmö blev indtjeningen i 2022 øget til 89.670 kroner, men efter en mindre skade, som Capture pådrog sig i et sommerløb på Karlshamn-banen i Sverige blev det kun til 11 sæsonstarter. To af de tre sejre blev til gengæld opnået i eftertragtede løb som Åbningsløbet 2022 og som prikken over i'et Bornholmsmesterskabet 2022.

Vinteren 2022/23 blev tilbragt med rekreation, og selv om der længe var tvivl om Captures tilbagevenden på Bornholms Brand Park, så blev det i 2023 til tolv starter. Det kneb dog med at følge med konkurrenterne helt ind over målstregen, og i alt blev det kun til to sejre og en enkelt tredjeplads.

I denne sæson nåede Capture at komme på banen fire gange, inden den triste beslutning om at sende ham til de evige græsmarker blev truffet. Distanceret to gange og to placeringer uden for top 3-rækken fortæller alt om hestens nuværende tilstand.

Stald Bornholm Nu fortsætter med at have to heste i stalden, idet man netop har forlænget lejemålet med Hi Was The Night, som ejes af Team Bornholm Nu og har opnået to sejre i sine tre første starter på Bornholm.

Derudover råder Stald Bornholm Nu over 3 års-mesteren fra sidste år, Thomas Lind-Holm-opdrættede Jewellery Rain, der er noteret for én sejr og to andenpladser i sine tre første starter på Bornholm. Tirsdag aften (efter redaktionens slutning) løb Jewellery Rain en tur på Jägersro-banen med træner Frank Mikkelsen i vognen.

Fødekæden består af Team Bornholm Nu-ejede Fanny Østervang og Gullfoss, mens Bornholm Nu's Læserklub netop har sendt unghesten Impressive K på banen for første gang.