Billardspillere er nået til landsfinalen

Billardspillere er nået til landsfinalen
Rene Jeppson fra Rønne Billardklub deltog lørdag i landsfinalen på hjemmebane. Fotos: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 14. MAJ 2023 • 20:17
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
14. MAJ 2023 • 20:17

Rønne Billardklub har leveret flotte resultater i denne sæson. To hold er nået hele vejen til landsfinalen, hvoraf den ene finale blev spillet på hjemmebanen i Vestermarie i lørdags.

Det blev ikke til medaljer for tomandsholdet i keglespil fra Rønne Billardklub, da der lørdag blev afviklet landsfinaler i den gamle Vestermarie Skole, hvor klubben har lokaler.

Henrik Jørgensen og Rene Jeppson endte på fjerdepladsen med 1 matchpoint, mens guld, sølv og bronze gik til spillere fra henholdsvis Bogense, Solrød og Fredericia.

Men det var en stor oplevelse at være værter for landsfinalen, fortæller formand Bengt Pedersen, som oplyser, at spillerne ovrefra er imponeret over, hvilke faciliteter, som klubben har i den gamle folkeskole i Vestermarie.

Rønne eller Vestermarie?

Og ja, du læste rigtigt, Rønne Billardklub har hjemmebane i Vestermarie, og det skyldes, at klubben for tre år siden blev bedt om at finde andre lokaler end på Almegårds Kaserne, hvor der blev mindsket for tilstedeværelsen af civilpersoner. Det kunne ikke findes i Rønne, men kommunen tilbød, at klubben kunne være på Vestermarie Skole.

– Der er nogle, som for sjov har foreslået, at vi skal ændre navn til Vestermarie Billardklub, men så skal vi også ændre vedtægter og en masse andet, så det har vi ikke valgt at gøre endnu, fortæller Bengt Pedersen.

Selvom faciliteterne er gode, så er der plads til forbedringer. Der er ikke meget plads mellem de fire billardborde, og derfor håber klubben at kunne få lov at bruge nogle af de lokaler, som Bornholms Ø-arkiv efterlader, når arkivet efter planen skal flytte til Snorrebakken til næste år.

– Så vil vi blandt andet flytte spisebordet over i Ø-arkivets lokaler, så vi kan få lidt mere plads mellem billardbordene. Det er i hvert fald det, vi håber på, siger Bengt Pedersen.

Går efter guld

Klubben har endnu et hold, som skal spille landsfinale. I næste weekend skal serie 2-holdet til Herning og spille om guld, og holdet består af Jørn Møller Rasmussen, Rasmus Pedersen, Michael Rasmussen og Bengt Pedersen.

– Vi går efter at vinde, men ellers bliver det også bare en sjov oplevelse, fortæller Bengt Pedersen.

Bengt Pedersen (tv.) er formand for Rønne Billardklub, og han skal i næste weekend til Herning og deltage i landsfinalen. 

 DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning