Årets sportspris skal gå til en af disse syv

Årets sportspris skal gå til en af disse syv
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 8. JAN 2022 • 07:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
8. JAN 2022 • 07:30

Læs her, hvem der er blevet indstillet til hovedprisen - Bornholms Tidendes Sportspris - som gives for elitepræstationen i 2021, som har været ud over det sædvanlige, individuelt eller som hold.


Siden 1970 har Bornholms Tidende hyldet den bornholmske sportsverden ved at uddele forskellige sportspriser, og det sker også i år.

De seneste uger har vi bedt jer læsere om at komme med indstillinger til de tre forskellige priser, der uddeles i år - sportsprisen, talentprisen og lederprisen - og i den kommende tid vil en jury bestående af repræsentanter fra DGI Bornholm, Bornholms Idrætsråd, Bornholms Tidendes sportsredaktion og fremtrædende bornholmske idrætsudøvere kigge indstillingerne igennem og udvælge tre nominerede til hver af priserne. Vinderne vil blive offentliggjort ved en prisuddeling torsdag den 10. februar, som bliver sendt på TV2 Bornholm.

Indtil da vil vi løbende bringe de mange indstillinger her i avisen, og i dag starter vi med indstillingerne til sportsprisen:


Magnus Corts tre etapesejre i Vueltaen

Magnus Cort følger op på mange gode kræfter i Bornholms Cycle Club på topplan internationalt. Senest med 2021-etapesejrene, vi alle jublede over i sommeren. Magnus og ikke mindst klubben skal derfor beæres med Årets Sportspris.

I øvrigt cadeau til Bornholms Tidende og TV2 for det nye samarbejde omkring festen for alle priserne. Sådan – samarbejde tjener Bornholm!

Hilsen

Erik (Nielsen) Ljunggren

Den storvindende cykelrytter Magnus Cort Nielsen kiggede forbi sin gamle klub, Bornholms Cycle Club, under sin juleferie på Bornholm. Her deltog han i Stjerneløbet i Onsbæk med sin bror og far. Fotograf Berit Hvassum

 


Vildt år: Sygemeldt, klubskifte og landsholdsdebut

Fodboldspilleren John Frederiksen har haft et helt specielt 2021, som både bød på hospitalsbesøg, klubskifte fra Finland til Østrig samt landsholdsdebut.

Jeg gerne indstille John Frederiksen fra Nexø, og det vil jeg fordi, han virkeligt har fightet sig tilbage til fodbold på rekord kort tid, imod alle ods, og gjort det mega flot.

I februar finder John Frederiksen ud af at han har en tumor i hjernen og bliver opereret kort tid efter det. Centerforwarden blev erklæret rask i marts og vendte tilbage til at spille fodbold.

I sommeren fik John Frederiksen tilbudt at komme til Østrigs anden bedste række og spille fodbold, hvilket han takkede ja til.

Men årets absolutte højdepunkt kom i september, hvor John Frederiksen fik debut på det færøske landshold imod Danmark.

Derfor er han værdi til årets sportspris 2021.

Mvh

Heidi Johannesen

John Frederiksen var tilbage i Nexø i november, hvor han så NB Bornholm spille mod Sundby BK i Københavnsserien. Foto: Jesper Gynther

 


Golfdamer har vist, at man kan hvis man vil

Overbygningsholdet Team Golf Bornholm damer er ubesejret på hjemmebane og var tæt på at rykke op i 2. division. Det er samtidig første gang i 30 år, at Bornholm har haft et damehold med i en landsdækkende turnering.

Undertegnede vil hermed indstille Team Golf Bornholm damer til årets sportspris 2021.

  • Team Golf Bornholm damer er en overbygning med spillere fra alle fire Bornholmske golfklubber og er således ø-dækkende.
  • Holdet er det første bornholmske damehold i mere end 30 år, der har deltaget i en landsdækkende turnering under Dansk Golf Union
  • Holdet er også det første bornholmske damefælleshold nogensinde.
  • Spillerne på holdet tog selv initiativ til at danne dette fælleshold.
  • Spillerne har selv organiseret, planlagt og gennemført deres ugentlige træning uden hjælp fra klubbernes professionelle trænere. Træningen har fungeret ved, at spillerne på skift har haft ansvar for træning og stået som leder af den enkelte træning.
  • Holdets spillere har selv stået for sponsorarbejdet omkring holdet og taget ansvar for tilmelding og gennemførelse af den landsdækkende turnering.
  • På det sportslige har holdet ligeledes vist, ”at man kan hvis man vil”: Holdet blev puljevinder i kvalifikationsrækken, og dermed kom holdet videre til spil til kvalifikation om oprykning til 2. division, som desværre glippede denne oprykning med nogle knebne nederlag.
  • I turneringen fik holdet samtidig bevist, at de er et hold med god kvalitet, specielt på hjemmebane, hvor holdet endnu er ubesejret.

Med disse damespilleres indsats samt meget selvstændige og utraditionelle måde at gennemføre et ø-dækkende holdsamarbejde på, må holdet være en oplagt kandidat til Årets Sports Pris.

Marie Mikkelsen

Mette Munch Mikkelsen er en af spillerne på Team Golf Bornholms damehold. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

 


Emil Toudal fik sit internationale gennembrud i 2021

Den bornholmske cykelrytter vandt sin første professionelle sejr, da han i maj vandt en etapesejr i Frankrig. Derudover var han tæt på at vinde bakketrøjen og fightertrøjen i PostNord Danmark Rundt.

Bornholm har to verdensklasses udbrudskonger, når vi taler om cykelløb. Den ene kender de fleste allerede, det er Magnus Cort Nielsen - men den anden er Emil Toudal.

Emil Toudal har igennem de sidste otte år været en del af den absolutte top i den danske cykling liga og har alle årene kørt på det bornholmske cykelhold, der i dag hedder BHS - PL Beton Bornholm.

Emil var ikke det største talent i juniorårene, men han har med meget stærk disciplin og vedholdenhed trænet sig til den styrke og erfaring, han besidder nu - og er samtidig en af kaptajnerne på bornholmerholdet. Ikke nok med at han er den eneste bornholmske cykelrytter på holdet, så er han i år også den eneste, der har vundet et udenlandsk cykelløb, hvilket også blev Emils internationale gennembrud. Her gjorde han det, han er bedst til: sled sine konkurrenter op og kørte solo i mål.

Ydermere ser vi ham også år efter år i tv i diverse danske professionelle cykelløb, enten i udbrud eller i hjælperrollen. I PostNord Danmark Rundt 2021 så vi Emil flere dage i træk i udbrud for at kæmpe om bakketrøjen og fightertrøjen, begge trøjer var han uhyggelig tæt på et erobre.

Emil har fra dag 1 af altid været holdets mand. En rytter og en personlighed, der altid vil alle det godt både på og af cyklen. Hans venlige og empatiske væsen, der altid vil folk det bedste, men som samtidig kan køre den danske A-klasse i sænk.

Han er en rigtig kulturbærer og repræsentant for værdierne på cykelholdet, men også for Bornholm og elitesport generelt.

Alene for sin person og sportsmansship er han en rigtig vinder. Men Emil indstilles til Bornholms Tidendes Sportspris for at have vundet sin etapesejr i Frankrig, og for sit utrættelige udbrudsregime i PostNord Danmark Rundt.

Simon Dam Hansen

Mette Munch Mikkelsen

Emil Toudal har vist sig flot frem i den forgangne sæson. Arkivfoto: Jakob Nørmark

 


Folkeracere har sat Bornholm på landkortet

Team VW Rally har i år opnået succes og sejre, som ikke tidligere er set på Bornholm. Blandt andet blev to af holdets kørere danmarksmestre.

Team VW Rally indstilles til Bornholms Tidendes sportspris 2021 for en særlig bemærkelsesværdig sportspræstation i 2021.

Team VW Rally består af Christina Steinlein (44), Torben Larsen (51) og deres sammenbragte sønner Tobias Larsen (25) og Mathias Steinlein (21), som er ildsjæle indenfor motorsporten Folkerace.

I 2021 har teamet deltaget i Danmarksmesterskabet for Folkerace med afdelinger i både Jylland og på Sjælland. Teamet har rejst til otte DM-afdelinger, hvor de hen over sæsonen har trukket en del pokaler hjem til øen.

Sæsonen kulminerede i oktober 2021, hvor Christina og Tobias begge blev kåret som danmarksmestre i hver deres klasse. Christina i ladiesklassen og Tobias i superklassen. Mathias og Torben fik også fine placeringer i deres klasser, som henholdsvis nummer seks og syv.

Team VW Rallys succes har sit fundament i benhårdt arbejde og en fast viljestyrke omkring at ville folkerace-sporten. De fire har lagt utallige timer på værkstedet i forberedelserne til danmarksmesterskabet, og kombineret med de mange rejsedage udgør sporten en altoverskyggende interesse i den lille familie.

Men succesen er også fuldført på trods. Folkeracesporten har for tiden ringe kår på Bornholm, som trods at der er motorsportsforening med dedikerede medlemmer, i en meget lang periode ikke har haft et motorsportsområde, hvor sporten kan udøves. Teamet har derfor måttet kæmpe ekstra meget for deres succes og har kun sporadisk kunne træne på motorsportsbaner i forbindelse med DM. Alligevel er det lykkedes for dem at opnå succes og sejre, som ikke tidligere er set på Bornholm.

Team VW Rally fortjener Bornholms Tidendes sportspris 2021 for deres ihærdige og succesfulde præstation inden for Folkerace og for at sætte Bornholm på landkortet med ikke mindre end to danmarksmestre.

Med venlig hilsen

Pia og Jackie Hansen

Hasle Nygade 2, Hasle

Team VW Rally består blandt andet ægteparret Christina Steinlein og Torben Larsen og deres sammenbragte børn Tobias Larsen og Mathias Steinlein. Arkivfoto

 

Redaktionen indstiller

Udover læsernes indstillinger til Bornholms Tidendes Sportspriser så indstiller sportsredaktionen på avisen også følgende:


Mathias Christiansen

Badmintonspilleren fra Allinge kvalificerede sig sammen med Alexandra Bøje til OL i Tokyo, og derudover vandt parret en sølvmedalje i French Open, der er en Super 750-turnering, ligesom det lykkedes dem at gå hele vejen til semifinalen i Super 1000-turneringen Indonesia Open, der er en af verdens fire største turneringer.

Arkivfoto: Ole Mik

 


Jesper Ratzer

Racketlonspilleren fra Aakirkeby vandt i oktober sin 13. VM-titel i karrieren, da han vandt singlerækken ved VM i Zürich i Schweiz. De mange VM-titler gør ham til en af Danmarks mest vindende idrætsmænd i historien.