Otte ildsjæle er i spil til Tidendes lederpris

Otte ildsjæle er i spil til Tidendes lederpris
Læs her, hvem der er blevet indstillet til Bornholms Tidendes lederpris. Arkivfoto
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 20. JAN 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
20. JAN 2022 • 05:30

Der er mange frivillige i de bornholmske idrætsforeninger, som gør en stor forskel. Nogle af dem er nu blevet indstillet til Bornholms Tidendes lederpris. Læs her, hvem det drejer sig om.

 

Siden 1970 har Bornholms Tidende hyldet den bornholmske sportsverden ved at uddele forskellige sportspriser, og det sker også i år.

De seneste uger har vi bedt jer læsere om at komme med indstillinger til de tre forskellige priser, der uddeles i år - sportsprisen, talentprisen og lederprisen - og i den kommende tid vil en jury bestående af repræsentanter fra DGI Bornholm, Bornholms Idrætsråd, Bornholms Tidendes sportsredaktion og fremtrædende bornholmske idrætsudøvere kigge indstillingerne igennem og udvælge tre nominerede til hver af priserne.

Vinderne vil blive offentliggjort ved en prisuddeling torsdag den 10. februar, som bliver sendt direkte på TV2 Bornholm.

Indtil da vil vi løbende bringe de mange indstillinger her i avisen. I sidste uge bragte vi indstillingerne til hovedprisen (Bornholms Tidendes Sportspris), og i dag bringer vi indstillingerne til lederprisen, som uddeles som påskønnelse for et enestående lederarbejde inden for bornholmsk idræt over en længere periode eller for gode, nyskabende initiativer i 2021.


I Birgits formandstid er medlemstallet steget med 25 procent

Birgit Lind står i spidsen for indsatsen med at skaffe nye medlemmer til Nexø Krocketklub, og så har hun en hånd med i mange af klubaktiviteterne. Derudover har hun også været med til at få DM til Nexø i 2023.

Medlemmerne i Nexø Krocketklub indstiller hermed vor formand Birgit Lind til årets lederpris.

Birgit har været formand i syv af Nexø Krockets 14 år.

Birgit udviser en fantastisk vilje og evne til at få gang i aktiviteter såsom klubmesterskaber, klubfester og julehygge og går gerne foran med manuelt arbejde.

Birgit gør et stort arbejde for klubben. Hun redigerer klubbens kalender og organiserer klubbens deltagelse i andre aktiviteter, hvoraf kan nævnes deltagelse i julemarked i Nexø, Handicap Tour de Bornholm, pasning af blomsterkummer på Torvet for Erhvervsgruppe Øst.

Hun går i spidsen for indsatsen med at skaffe nye medlemmer. I Birgits formandstid er medlemstallet steget med 25 procent.

Sammen med os medlemmer går hun ind for et godt fællesskab, hvor alle er med, og at ældre (+60) bliver budt velkommen i foreningen.

Ud over jobbet som formand, er hun medlem af Bornholm DGI's krocketudvalg og har her arbejdet for at få Øststævnet (der er et stævne for klubberne øst for Storebælt) til Nexø den 11. juni 2022 og danmarksmesterskaberne til Nexø i 2023.

Som et ekstra plus finder Birgit de fonde, hvor der kan søges sponsorstøtte til spilledragter, kaffepavillon og baneudstyr.

Med venlig hilsen

Ib H. Møller på vegne af medlemmerne i Nexø Krocketklub

Birgit Lind udviser en fantastisk vilje og evne til at få gang i aktiviteter såsom klubmesterskaber, klubfester og julehygge. Her ses hun tilbage i maj, hvor hun var i gang med at afvikle klubbens årlige strandstævne på Balka Strand. Arkivfoto: Jacob Jepsen

 


Kenneth brænder for military

Han har trænet et utal af bornholmske ryttere og dermed haft stor andel i utallige vundne danske mesterskaber og nordiske mesterskaber.

Jeg vil gerne indstille Kenneth Hemmingsen fra Svaneke til årets lederpris.

Kenneth brænder for militarysporten og i særdeleshed for de unge ryttere på Bornholm. Kenneth gør ikke det store væsen af sig, men har trænet et utal af bornholmske ryttere, endda så godt at han igennem årene har været medejer af utallige danske mesterskaber og nordiske mesterskaber.

Kenneth har udlagt noget af sin landbrugsjord, så de unge talenter kan træne hjemme på gården, ligesom han også afholder stævner. Han har endda afholdt DM i military på sine jorder. Udover alt det der foregår på hans jord og ejendom, er han også ivrig underviser i ridebanespringning - en sportsgren han også er uddannet banebygger i. Så når han ikke underviser, bruger han sin fritid i weekenderne på at bygge baner, så de bornholmske ryttere kan afprøve deres færdigheder til stævne.

Kenneth er en meget rar ildsjæl, der gør alt, hvad han kan (og mere til) for, at forholdene for rytterne på Bornholm er optimale.

Kenneth fortjener i høj grad Bornholms Tidendes lederpris, for alle de ting han gør frivilligt for andre.

Bare der var flere som ham.

Venlig hilsen

Allan Hansen

Skolekrogen 6

3740 Svaneke

Kenneth Hemmingsen har været en af drivkrafterne bag den enorme udvikling, militarysporten på Bornholm har gennemgået på Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum

 


Lars har fået unge til at spille badminton

Lars Christiansen har i mange år været ASG's store spydspids inden for badminton, hvor han har trænet alle klubbens ungdomsspillere.

Lars fik for få år siden gennemført et toårigt projekt mellem ASG og Kongeskærskolen, et projekt der igen fik en masse børn til at spille badminton. Så med en afdeling der havde få spillere tilbage, til i dag hvor der igen er gang i ungdommen.

Lars er også gået ind i sporten på ø-plan, hvor han er formand for DGI badminton. Her er han primusmotor i mange ting blandt andet sponsoraftaler, årlige events med topspillere ovrefra, stævner og turneringer.

Lars har gennem mange år også været en del af bornholmsk elitesport, både som ungdomspiller og som senior i mange forskellige idrætsgrene. Dette blev efterfulgt af mange diverse leder- og træneropgaver.

Som sidste nyt er Lars valgt i det det nye Brugerråd for Domen i Allinge. Det vidner om en person, der har et stort hjerte for Nordbornholm.

Derudover står Lars for ASG's revy, som har været en kæmpe succes gennem mange år.

Lars er en stor indpisker for alle, både på det idrætslige og det kulturelle. Derfor synes vi, at Lars fortjener at blive hædret for sin indsats.

Med sportslig hilsen

ASG

Lars Christiansen har i sine unge dage selv dyrket mange idrætsgrene - dog ikke badminton. Til gengæld har han kastet sig over sporten senere i livet som træner og leder. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

 


Uden Peter ville fodbold ikke eksistere i Svaneke

Jeg vil gerne indstille Peter Clausen fra Svaneke idrætsklub til lederprisen. Havde det ikke været for ham, havde i hvert fald fodbold nok ikke eksisteret i Svaneke. Hans hjerte brænder nok mest for pigefodbold, og han er så stolt over sine pigehold i Svaneke.

Han er med i rigtig mange ting i klubben. Senest har han og hans søde kone Karina været med til at starte en loppebutik i Svaneke. Det har de selvfølgeligt ikke gjort alene, men med gode hjælpere har den i 2021 fra maj måned tjent over 200.000 kroner, og det er jo gode penge til klubbens kasse, nu når man ikke har det store sommerloppemarked på stadion.

Peter er ikke bleg for at give en hånd med de forskellige steder, og han har også et godt familienetværk, som stiller op, når der er brug for det. Han er en god fyr for vores lille klub. Afslutningsfest, træner, leder, formand, loppemarked, bolde, tøj, ja han er inde over rigtig mange ting i SIK.

Med venlig hilsen

Dorte Vigel

Peter Clausen er en god fyr for vores ville klub, mener Dorte Vigel, der har indstillet ham til årets lederpris. Arkivfoto: Allan Rieck

 


Folkeracefolket har vist tålmodighed, optimisme og gåpåmod

Igen, igen og igen er Bornholms Motorsport-Folkerace med Torben Larsen i spidsen blevet trukket ”rundt på banen”, hver gang de nu troede, at folkeracebanen i Torpe nu endelig var blevet godkendt, og deres arbejde på banen kunne fortsætte.

Med den seneste godkendelse fra Planklagenævnet er der håb for, at folkeracefolket langt om længe kan få fred og ro til at dyrke deres sport.

Så for deres tålmodighed, optimisme og gåpåmod er det for mig det mest naturlige, at Bornholms Tidendens Lederprisen for 2021 går til Folkeracefolket med Torben Larsen i spidsen, med et håb om de i mange år kan køre på banen i Torpe.

Kim Mortensen

Cykelsportsleder

Bornholms Motorsport-Folkerace med Torben Larsen i spidsen er indstillet til Lederprisen 2021. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

 


Blæksprutten Marian fik hurtigt gjort skepsis til skamme

Der var mange skeptiske kommentarer, da en restauratør og vandrehjemsejer blev valgt som formand for AaIF for 10 år siden. Det er der ikke længere, for Marian Lundh har overgået alles forventninger.

I foreninger såvel som virksomheder er man heldige, hvis man har en blæksprutte. Én, der sørger for, at alle praktiske ting er på plads.

I Aakirkeby Idrætsforening har man i årevis haft talentfulde ledere. Da navnkundige K.D. Andersen for præcis 10 år siden besluttede sig for at trække sig som formand for AaIF, kom de alvorlige miner frem. Hvem skulle dog kunne afløse ham og hans indlysende ledertalent?

Da valget faldt på restauratør og vandrerhjemsejer Marian Lundh, Rosengården, var der mange skeptiske kommentarer.

De blev dog hurtigt gjort til skamme. Det viste sig, at Marian er en person - som en blæksprutte - der kan have rigtig mange forskellige bolde i luften på én gang, og hun finder konstruktive løsninger på alle problemer.

Det er imponerende, hvad hun formår! Derfor vil vi gerne indstille hende til Bornholms Tidendes lederpris 2022.

Marian fik hurtigt sat sit præg på foreningen, da hun efter generalforsamlingen i AaIF i 2012 kunne sætte sig i formandsstolen. Der var måske nok lidt skepsis, da hun begyndte at tale om samhørigheder, og at foreningens afdelinger skulle være der for hinanden, men den fik hun hurtigt manet i jorden gennem handlekraft og fantastiske evner til at formidle sine konstruktive tanker.

Økonomisk var foreningen en smule presset, da hun overtog styringen. Marian ville i samarbejde med resten af ledelsen sørge for at vende denne noget stramme økonomi i løbet af de første år. Dette lykkedes, og der har de seneste år været pæne overskud.

Et af de væsentlige bidrag til dette er hendes helt store passion for ”lopperne”. Hun har stor interesse for at finde de rigtige/spændende ting til de årlige loppemarkeder. Da tiden løb fra dem, fik hun arrangeret et “helårsloppemarked”, hvor hun via de sociale medier sørger for en stor indtægt til AaIF.

Hun sidder i flere forskellige ledelser/foreninger. Dels for at have fingeren på pulsen og dels for at få indflydelse på udviklingen indenfor sportens verden.

Marian er samtidig formand for gymnastikafdelingen og har desuden været instruktør for Ældre i Bevægelse.

Da Aakirkeby-Hallerne manglede en daglig leder, trådte Marian selvfølgelig også til her.

Samtidig med at besidde formandsposten i AaIF, driver hun Rosengården i Boderne og Kanns Hotel i Aakirkeby og er dermed også et stort aktiv for Aakirkeby.

Derfor er det med den allerstørste selvfølgelighed, at vi indstiller AaIF’s blæksprutte af en formand, Marian Lundh, til Bornholms Tidendes lederpris 2022.

Venlig hilsen

Lotte og Jan Brink

Da Aakirkeby-Hallerne manglede en daglig leder, trådte Marian selvfølgelig også til her som konstitueret halinspektør. Arkivfoto: Jacob Jepsen

 


Nicklas er der for sin hjerteklub, når den trænger allermest

Mange rosende ord kan siges om Nicklas Pedersens indsats for Rønne IK: Han er et dedikeret og engageret klubmenneske, og så er han en ildsjæl, iværksætter, igangsætter, motivator og drivkraft.

Nicklas Pedersen fra Rønne IK er synonymt med alle de egenskaber, som vi andre tiltrækkes af for at komme i et frivilligt tilbud.

Uanset hvilke udfordringer eller opgaver han stilles overfor, sætter han sig for at udføre det for sin hjerteklub og til perfektion.

Drevet af et fantastisk engagement og indlevelse tøver Nicklas aldrig med at gå det ekstra, om det så er for at bevare et tilbud eller være nyskabende. Nicklas deltager i alt fra gulv til loft, i udvalgsarbejde, bestyrelsesarbejde eller i regn og blæst for at stå klar OG altid smilende, positiv og modtagende på fodboldbaner for unge og ældre.

I årevis har han med stor indlevelse arbejdet for Rønne IK blandt andet for de ældste drengehold, iværksat målmandstræning for både drenge og piger, har oparbejdet en pigeafdeling fra næsten ingenting til 50 deltagere, fremmet pigefodbolden i både egen klub og på Bornholm.

Nicklas er primus motor for fælles træninger for talentfulde piger på Bornholm, der mønstres fra stort set samtlige klubber. Oveni arbejder han stædigt og ihærdigt for at genskabe rejsende hold for piger.

Men ikke nok med det, Nicklas har altid været der for sin klub, når den trænger allermest. Han er støttende som træner for Rønne IK's herrehold i Bornholmsserien, ligesom han uden tøven tog over for herreholdet i Københavnsserien, da behovet var mest udtalt.

Alle de ungdomsspillere jeg kender gennem flere år, har entydigt udtrykt anerkendelse og beundring for de fodboldmæssige og ikke mindst menneskelige egenskaber, Nicklas besidder i sine mange roller.

Det er med fuld beundring og respekt for Nicklas Pedersen, jeg indstiller ham til Bornholms Tidendes Lederpris.

Med venlig hilsen

Erik Kristensen

Skansevej 15c, Balka

Der er altid godt humør, når man er i nærheden af Nicklas Pedersen fra Rønne IK. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

 


Pernille fortjener prisen for sin vedholdenhed og gode humør

Jeg vil gerne indstille Pernille Christensen fra Viking Håndbold til lederprisen. Hun træner blandt andet U7/9 håndboldholdet, som i år ikke er så stort. Alligevel møder Pernille altid op med godt humør og formår at sætte alle godt i gang, også når der kun kommer få til træning. Hun er rigtig god til at få deres opmærksomhed tilbage, når øjnene lige kigger efter andre spændende ting i hallen end bolden, eller man lige blev lidt træt. Til kampene er hun super god til at skabe en god stemning, holdånd og hygge.

Hun fortjener prisen for at holde ved, selvom der kun er få deltagere og for at sætte et god eksempel for børnene.

Mvh

Pia Sonne Jensen

mor til Sebastian, som spiller på Pernilles hold