Overvejer du at ansøge om et lån? I så fald skal du være opmærksom på dette

Overvejer du at ansøge om et lån? I så fald skal du være opmærksom på dette
SPONSORERET AF LEAD SUPPLY |

ANNONCE fra Lead Supply


Hvis du overvejer at ansøge om et lån, er der flere ting, der er vigtige at have fokus på. Derfor er det også vigtigt, at du tager dig god tid til at undersøge og vælge blandt mulighederne.

Er du i tvivl om hvor du skal starte, så kan du sammenligne lån online med Låneguiden. Dette kan give dig en idé om hvilke långivere der er på markedet, samt hvilke omkostninger hver långiver har på de lån de udbyder.

De termer der er vigtige i overvejelserne, når det kommer til at tage et lån er følgende:

Samlet tilbagebetalingsbeløb
Hvis du beslutter dig for at optage et lån, er den samlede tilbagebetaling meget vigtig at have styr på, forud for at ansøge om lånet. Den samlede tilbagebetaling vil, som navnet antyder, belyse hvor meget du samlet set skal tilbagebetale for det lån du ansøger om. Denne del tager altså højde for både renten, samt alle gebyrer.

En god måde at finde ud af hvad et lån koster, er ved at se nærmere på dets samlede tilbagebetalingsbeløb. Hvis du trækker dit låneprovenu fra dette beløb, vil det resterende beløb være lånets omkostninger.

Løbetid
Der er stor forskel på lånenes løbetid, hvorfor det også er et aspekt, der skal være i fokus. Når du skal vælge løbetid, er der flere aspekter, der skal overvejes, da løbetiden har indflydelse på flere elementer.

Løbetiden er ikke kun afgørende for størrelsen på den månedlige ydelse, men også på de samlede renteomkostninger. Et lån med en lang løbetid vil nemlig have en mindre månedlig ydelse, men de samlede renteomkostninger vil være højere, da lånes tilbagebetalingsperioden er længere.                   

Udbetalingstid
Det er ikke alle långivere, der er lige hurtige til at udbetale pengene til låntager. Er det vigtigt for dig, at du modtager dit lån indenfor kort tid, er du derfor nødt til at vælge en långiver, der særligt udmærker sig ved at have en kort udbetalingstid.

Vær dog opmærksom på, at dette kan betyde, at du er nødt til at gå på kompromis med andre aspekter af lånet. Blandt andet kan det resultere i, at du må acceptere at betale et højere stiftelsesgebyr.

ÅOP
ÅOP er også et vigtigt tal at have med, når du udfører en sammenligning af de potentielle lån. Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, og er derfor et tal, der samler alle lånets omkostninger og viser dem i procentuelt tal opgjort på årlig basis.

Såfremt du vil bruge ÅOP'en til at sammenligne en række indhentede lånetilbud, er det nødvendigt, at alle tilbud har samme lånebeløb og løbetid. Begge dele har nemlig indflydelse på ÅOP'en, og vil derfor medføre, at din sammenligning ikke bliver retvisende.