6 tips til at gøre din hjemmeside bedre

6 tips til at gøre din hjemmeside bedre
SPONSERET AF 1902SOFTWARE.DK

ANNONCE fra 1902software.dk

I dag er det ikke nok bare at have en hjemmeside. Der er så meget konkurrence online, at du skal have helt styr på både det tekniske, indholdet og designet for at ranke godt, skabe nok trafik og få flere konverteringer.

Du skal blandt andet have styr på, at hjemmesiden fungerer teknisk, som den skal – for eksempel i forhold til hastighedsoptimering og billedkomprimering. Overvej også, om der er styr på sikkerheden, om den kører effektivt på tværs af forskellige enheder, og om den er nem for brugerne at navigere på.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan din hjemmeside klarer sig på de områder, kan du læse med nedenunder. Her gennemgår vi seks tips til at gøre din hjemmeside bedre, så du kan bruge den så effektivt som muligt til at nå dine virksomhedsmål.

1)     Få styr på det tekniske med web- og softwaretests
Først og fremmest skal du have styr på, at alt kører, som det skal: blandt andet funktionalitet, brugervenlighed, teknisk SEO, hastighed, ydeevne, cross-kompatibilitet og UI/UX. Med en web- og softwaretest af din hjemmeside, mobilapp eller anden software sikrer du, at der ikke er driftsfejl, sårbarheder eller andet, der påvirker sikkerheden, brugeroplevelsen eller den generelle drift.

1902software.dk tilbyder forskellige enten manuelle eller automatiserede web- og softwaretests, så din hjemmeside altid kører upåklageligt. I samarbejde med dit udviklingsteam tester 1902 Software din hjemmeside, webshop eller hvad du ellers har af software for at finde og derefter rapportere eventuelle fejl til dig, så du kan udbedre dem, sikre dit system og være sikker på at have en effektiv og velfungerende hjemmeside.

2)     Gør den mobilvenlig
I dag kommer en stor del af dine besøgende ind på din hjemmeside via deres mobiler, og derfor er det vigtigt at have en mobilvenlig hjemmeside. Mobilsiden skal være mere enkel og overskuelig end hjemmeside, og den skal kunne tilpasse sig forskellige enheder, styresystemer og browsere. Alt efter hvilket CMS du bruger, bør du have mulighed for at vælge forskellige funktioner og optimere din mobilside, så den altid står skarpt og lever op til de samme krav om load-hastighed, billedopløsning, nem navigering osv. som din hjemmeside.

3)     Skab relevant og kvalitetsrigt indhold
Længere nede nævner vi SEO, og det handler dette punkt også en smule om: at skabe relevant og kvalitetsrigt indhold. Dårligt indhold får de besøgende til hurtigt at forlade din hjemmeside, og hvis du har en masse irrelevant indhold med, kan det være så uhensigtsmæssigt at finde rundt i, at de hurtigt forlader din side igen. Velskrevne og dækkende overskrifter er vigtigere, end de fleste tror, og det kan gøre en stor forskel for, om en besøgende bliver på siden og læser indholdet eller hurtigt går videre. Husk desuden at opdatere indhold med produktoplysninger, åbningstider og nye artikler.

4)     Gør det nemt at navigere på siden
Det skal være nemt for brugerne at finde det, de leder efter. Ud over at forbedre brugeroplevelsen giver det dig også en fordel i søgemaskinerne, fordi det er nemmere for dem at indeksere dit indhold, hvis det er godt organiseret. Måder at gøre det nemt at navigere er blandt andet ved at linke til startsiden fra dit logo på hjemmesiden, have en overskuelig menustruktur i toppen og kontaktoplysninger, SoMe-ikoner og andre relevante links i sidefoden.

5)     Sørg for et enkelt og stilet design
Du går aldrig galt med en enkel og stilet hjemmeside. Det giver hurtigt den modsatte effekt, hvis du prøver for hårdt med temaer, grafikker og smarte funktioner – det bliver hurtigt forstyrrende og forvirrende for de besøgende.

Det er også vigtigt at tænke over læsbarheden. Sørg for en god kontrast mellem baggrundsfarve og tekstfarve, en letlæselig fonttype og en stor nok fontstørrelse samt en god organisering af indholdet med overskrifter, underoverskrifter og overskuelige paragraffer.

6)     Tænk over søgemaskineoptimering (SEO)
SEO er et af de vigtigste elementer i online kommunikation i dag. Du kan have en fremragende hjemmeside med friskt og kvalitetsrigt indhold, et enkelt design og styr på den tekniske del, men hvis brugerne ikke kan finde den, får du ikke noget ud af det. Betalte annoncer er en løsning, men du kan også kaste dig over SEO, som er et gratis og effektivt alternativ. Optimér med links, relevante søgeord og godt indhold, så du får en god ranking i Google og kommer frem, når brugerne søger efter relevante emner, som du har på din hjemmeside.