Trøst tvivler på at vigtigt udvalg kan forstørres af hensyn til S

Trøst tvivler på at vigtigt udvalg kan forstørres af hensyn til S
Borgmester Jacob Trøst vil få undersøgt, om det er muligt at udvide økonomiudvalget med to pladser af hensyn til Socialdemokratiet, der onsdag mistede sin plads med Jonna Nielsens farvel til partiet. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 21. JAN 2023 • 16:04
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. JAN 2023 • 16:04

Socialdemokratiet har spurgt borgmester Jacob Trøst om partiets muligheder efter tidligere gruppeformand Jonna Nielsen blev løsgænger. Trøst har kunnet svare på noget, men ikke alt og vil nu få undersøgt, om Socialdemokratiets ønske om at udvide økonomiudvalget med to pladser er muligt.

Kan Socialdemokratiets problem med at stå udenfor kommunalbestyrelsens økonomiudvalg efter Jonna Nielsens farvel til partiet løses ved at udvide det centrale udvalg fra syv til ni medlemmer?

Det spørgsmål er et blandt flere, som Socialdemokratiets nye gruppeformand Claus Larsen-Jensen har henvendt sig til borgmester Jacob Trøst (K) om. Trøst tror umiddelbart ikke, at det kan lade sig gøre, men vil nu få spørgsmålet afklaret præcist.

– Claus Larsen-Jensen har spurgt mig om, hvad Socialdemokratiets muligheder er. Noget af det kunne jeg svare på med det samme. Nemlig at udvalgsposterne er Jonna Nielsens, og at hun beholder dem som løsgænger, siger Jacob Trøst.

– Hvis Jonna Nielsen bliver syg eller stopper i kommunalbestyrelsen, tilfalder hendes poster så vidt jeg er orienteret Socialdemokratiet, så det har jeg også kunnet fortælle Claus Larsen-Jensen.

Jacob Trøst har derimod ikke med sikkerhed kunnet fortælle Socialdemokratiet, om det er muligt at udvide økonomiudvalget fra syv til ni medlemmer, så også Socialdemokratiet kan få plads.

– Umiddelbart tror jeg ikke, at man kan udvide for eksempel økonomi- og klimaudvalget, men det vil jeg på mandag undersøge nærmere hos kommunens jurister, siger han.

Hvorfor tror du ikke, at det er muligt?

– Udvalgene blev besluttet, da vi konstituerede os efter valget, og udvalgenes områder og størrelser blev så godkendt i kommunalbestyrelsen. At lave om på det nu vil i hvert fald kræve enighed blandt partierne i konstitueringen. Men nu ser vi, hvad kommunens jurister kan fortælle om det, siger Jacob Trøst.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning