S afviser at tale med andre om centrale poster – men har selv fortalt om samtaler

S afviser at tale med andre om centrale poster – men har selv fortalt om samtaler
Gruppeformand Jonna Nielsen (til venstre) forlod onsdag Socialdemokratiet. Fredag og lørdag efterlader hendes afløser Claus Larsen-Jensen (i midten) to forskellige indtryk af, hvordan S har reageret på hendes farvel. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 21. JAN 2023 • 10:42
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. JAN 2023 • 10:42

Vi fører ingen samtaler med andre partier om pladser i økonomiudvalget og socialudvalget, melder Socialdemokratiet ud efter fredag at have efterladt et klart modsat indtryk.

Socialdemokratiet afviser lørdag morgen, at partiet taler med andre partier i kommunalbestyrelsen om fortsat at kunne have plads i økonomiudvalget og socialudvalget, også efter at tidligere gruppeformand Jonna Nielsen tog begge poster med sig, da hun onsdag blev løsgænger.

Bornholms Tidende citerer lørdag gruppeformand Claus Larsen-Jensen (S) for, at S både torsdag og fredag har talt med andre partier om pladser i de to udvalg, men det afviser Claus Larsen-Jensen nu, at S har gjort.

Socialdemokratiet har udelukkende bragt spørgsmålet om udvalgsposterne op over for borgmester Jacob Trøst (K) og kommunaldirektør Sine Sunesen, siger S nu.

"Af pressen fremgår det, at S fører hemmelige aftaler med partier – og kun få partier –vedrørende poster. Det har intet på sig", skriver Claus Larsen-Jensen i en pressemeddelelse. 

"Jeg har rejst spørgsmålet over for borgmester og kommunaldirektør. Jeg eller vi har ikke taget kontakt til et eneste parti herom. Jeg havde i går fredag en så tæt pakket kalender, at der ikke var tid til det", fortsætter han.

Fredag middag efterlod Claus Larsen-Jensen imidlertid et klart indtryk af, at Socialdemokratiet taler med andre partier om pladser i de udvalg, hvor S i øjeblikket ikke er repræsenteret efter Jonna Nielsens afgang.

– Vi er i gang med at undersøge nogle muligheder. Der er sat noget i gang, men det er ikke noget, som jeg kan tale om, fordi vi må have mulighed for at operere, sagde han fredag eftermiddag til Bornholms Tidende.

Hvor mange partier er inddraget i de samtaler, som I har?

– Det vil jeg ikke svare på.

Er der nogen partier, der ikke er inddraget?

– Det vil jeg heller ikke svare på. Det har ikke været muligt at ringe rundt til alle, men det er heller ikke sådan, at der er nogen, som vi ikke vil inddrage, sagde Claus Larsen-Jensen fredag.

Lørdag morgen bekræfter Socialdemokratiet samtidig, at partiet har talt med Enhedslisten om sagen med udvalgsposterne. Gruppeformand Morten Riis (EL) siger til Bornholms Tidende lørdag, at de to partier talte sammen både torsdag og fredag. Claus Larsen-Jensen siger modsat, at han kun har talt med Enhedslisten fredag.

"Morten Riis, EL, ringede til mig fredag morgen og ønskede mig tillykke med posten som gruppeformand og spurgte ind til diverse ting og nævnte spørgsmålet, men det var ikke en forhandling", hedder det i lørdagens pressemeddelelelse fra Socialdemokratiet.

"Om eftermiddagen ringede Linda Kofoed Persson og ville drøfte noget andet med mig, og vi strejfede det med posterne, men det var ikke hovedemnet. Det var og er ikke hemmelige samtaler eller aftaler. Ingen partier har derfor grund til at føle sig udeladt fra hemmelige aftaler, der ikke har fundet sted", skriver Claus Larsen-Jensen desuden lørdag morgen.