S var central i forhandlinger: Det var hårdt

NYHED | ABONNENT | 5. SEP 2023 • 21:11
NYHED | ABONNENT
5. SEP 2023 • 21:11

Socialdemokratiets stedfortrædende gruppeformand sidder i forhandlingslokalet, da Tidendes udsendte beder om et interview om det netop indgåede budgetforlig.

På bordene er tallerkner med pizzaskorper. Stemningen er ikke længere anspændt, mærker man, da forhandlingerne er slut og budgettet er landet.

Karen Lynn Jacobsen sidder og puster ud efter nogle hårde forhandlinger mandag og tirsdag.

– Det var hårdt, men vi var bevidste om, vi skulle finde en løsning, siger hun.

Pressen har ikke fået tilsendt aftaleteksten og regnearket for budgettet, da Tidende interviewer Karen Lynn Jacobsen - og derfor vil hun ikke gå ind i konkrete besparelser og opprioriteringer.

Men hun vil gerne sige, at kommunens kassebeholdning er blevet forbedret.

– Vi har været meget bekymrede for kommunens likviditet.

Forligspartierne har besluttet at leje dieselbusser til brug i 2024 og den første halvdel af 2025, hvorefter der investeres penge i at lease fem 'emissionsfrie' busser fra medio 2025, 10 i 2026 og 5 i 2027.

– Jeg har virkelig prøvet at finde en løsning, som alle kunne se sig selv i. Nogen beskylder mig for at have brudt aftaleforliget (fra sidste år, red.). Vi laver budget for ét år ad gangen. Når det viser sig, at enderne ikke hænger sammen året efter, så må man gå ind og lave nogle ændringer. Man må tage det ansvar.

Det har I gjort?

– Ja, det har vi.

Karen Lynn Jacobsen viste sig allerede tidligt på tirsdagen som en central politisk skikkelse i forhandlingerne om anskaffelse af busser, som var en af de store knaster tirsdag.

Hvorfor har du været en central skikkelse i de her forhandlinger?

– Fordi jeg virkelig har arbejdet for, vi kunne mødes over midten og samarbejde. Måske tager jeg bare ansvar.

Hvordan har du det med, at budgetforliget for budgettet i år er brudt op?

– Det er jeg ikke vildt begejstret for. Men jeg ved godt, jeg selv og partiet har haft en nøglerolle, fordi vi kunne se, økonomien ikke hang sammen.

Så kan det vel også ske næste år?

– Det har altid været sådan, at man har lavet om året efter. Det er der ikke noget nyt i. Så jeg har det lidt mindre dårligt end jeg har haft det før. Jeg er ikke glad for at skuffe Morten – det er jeg ikke. Men jeg har gjort det, jeg synes var bedst for kommunens økonomi.

Er der styr på det nu?

– Nej, det ville være vildt fedt hvis vi fik 100 millioner mere i tilskud hvert år, så vi kunne undgå besparelser.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT