Ifølge regeringens egne tal begynder flere unge i gymnasiet, hvis dens forslag til reform af ungdomsuddannelserne bliver vedtaget.
Regeringen barsler med en reform af ungdomsuddannelserne, og ifølge regeringen selv vil det betyde, at flere unge begynder på gymnasiet. Det illustrerer nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet, der især peger på en ny uddannelse som årsag til stigningen. Ministeriet indrømmer samtidig, at tallene er meget usikre.
Som led i reformen foreslår regeringen oprettelsen af en ny erhvervs- og professionsrettet gymnasieuddannelse, epx, som skal betyde, at langt størstedelen af unge i fremtiden får mulighed for at gå i gymnasiet og for at vælge mellem de gymnasiale uddannelser epx, stx og hhx. Ifølge regeringens forslag vil det kræve en bestået afgangseksamen fra grundskolen at komme ind på epx, mens den foreslår karakterkravet til stx og hhx hævet til 6,0.
Tallene fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at regeringen forventer, at antallet af elever i gymnasiet vil stige i samtlige kommuner i landet i 2035. Den forventede stigning er størst i Kalundborg, hvor ministeriet forudser 46 procent flere gymnasieelever.