Morten Riis: Derfor bad vi om tal for skolesammenlægning

Morten Riis: Derfor bad vi om tal for skolesammenlægning
En af de store opgaver for børne- og skoleudvalget i valgperioden 2014-17 var at ændre skolestrukturen i Rønne og skabe to selvstændige skoler i byen, mens Østre Skole blev lukket. Morten Riis (th.) er det eneste udvalgsmedlem fra dengang, som stadig er aktiv i politik. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 17. SEP 2023 • 15:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. SEP 2023 • 15:30

Enhedslisten skaffede beregningerne om gevinsten ved at samle Rønnes folkeskoler i ét distrikt. Partiet ønsker at gennemføre den kritiserede sammenlægning af Åvangsskolen og Søndermarksskolen, men vil med et loft på maksimalt 24 elever i hver klasse afbøde konsekvenserne. DF kritiserer den manglende finansiering af klasseloftet.

Forslaget om at effektivisere ved at samle folkeskolerne i Rønne i ét skoledistrikt var ikke med i sparekataloget, som administrationen havde lavet op til budgetforhandlingerne. Beregningerne blev – som tidligere omtalt i Tidende – foretaget på foranledning af et spørgsmål fra Enhedslisten, der endte med at stå uden for budgetaftalen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.