Markant flere besøgte Folkemødet fredag

TOPNYHED | ALLINGE | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 20:42
TOPNYHED | ALLINGE | ABONNENT
17. JUN 2022 • 20:42

Både fra politiet og folkemødesekretariatet er der tilfredshed med, hvordan Folkemødets anden dag er forløbet.

 

Cirka 35.000 gæster var forbi Allinge på Folkemødets anden dag, fredag. Det estimerer Bornholms Politi. Det er en del flere end torsdagens cirka 26.000 besøgende.

Generelt er fredagen forløbet stille og roligt og har lignet torsdagen, fortæller Hans Henrik Dam, vicepolitiinspektør ved Bornholms Politi.

– Det er gået fint. Det meste har været positivt, men der har været nogle småting med nogle demonstranter. Vi havde to, der forsøgte at gå op på scenen til Mette Frederiksen, fortæller han og tilføjer, at de pågældende personer blev hevet til side af politiet, og at de ikke blev anholdt.

Torsdag kunne Hans Henrik Dam fortælle, at der havde været en del bilister, der havde parkeret ulovligt, men ifølge ham er ’trafikken gået bedre i dag’.

Gensynsglæde

Eftert mødets anden dag er status fra sekretariatet, at de generelt er tilfredse med og glade for, hvordan Folkemødet indtil videre har udviklet sig.

– Generelt vil jeg sige, at der er en rigtig god folkemøde-stemning og ånd, som der plejer, fortæller Camilla Laudrup, direktør for Folkemødet og tilføjer:

– Endnu engang har vejrguderne været med os, og der har været sol over Folkemødet. Stemningen er i top og debatterne sprudler. Det, jeg har hørt folk klage over, er, at de har gået så mange kilometer, at de lige må holde en pause og sætte sig ned. Det er bare dejligt. Og når vi går ned her mellem arrangementerne, virker det som om, der er en lyst til at debattere igen.

Torsdag estimerede politiet, at omkring 26.000 mennesker besøgte Folkemødet. Det tal er Camilla Laudrup meget tilfreds med.

For første gang i år har Folkemødet oprettet Camp Ung Agenda for de 16-30 årige. Også der er alt foregået fredeligt.

– Vi har 800 unge mennesker, hvoraf mange ikke har være på Folkemødet før. Det er den lokale forening for Wonderfestiwall, som vi har samarbejdet med om at arrangere det. De hygger sig, og de har det godt. Der er både demokratiaktiviteter og dj, og mest vigtigt oplever vi, at de unge er rundt omkring og lytte til debatter eller deltage selv. Der er vi også positive, fortæller Camilla Laudrup.

Hun fortæller, at det der har overrasket hende mest, er den gensynsglæde, hun oplever, at folk har.

– Det er dejligt at få bekræftet, at folkemødet i fuld form har været savnet. Jeg går og smuglytter lidt til, hvad folk siger, og der hører jeg, at folk er glade for at være tilbage.