Folkemødedirektør: Mangfoldighed tak

NOTITS | ABONNENT | 17. MAR 2023 • 19:17
NOTITS | ABONNENT
17. MAR 2023 • 19:17

"Fremtidens Stemmer" skal tiltrække unge til Folkemødet.

Der mangler unge med erhvervsfaglig baggrund i den offentlige debat, og i et nyt projekt, "Fremtidens Stemmer", der skal promovere unge som debattører på årets Folkemødet på Bornholm, glimrer de unge faglige igen ved deres fravær.

Sådan skriver Netavisen Pio, som blandt andet har talt med organisationskonsulent Andreas Petersson fra Blik & Rørarbejderforbundet. Han undrer sig over, at der er ikke er mere end to unge faglige blandt de nuværende 119 personer, som "Fremtidens Stemmer" har fundet frem til.

– Jeg synes, det er et fint initiativ og sympatisk, at man gerne vil fremme, at der er flere unge stemmer i debatten, siger Andreas Petersson til Netavisen Pio, men fortsætter:

– Det springer lidt i øjnene, at dem, der lige nu fremgår i samlingen af "Fremtidens Stemmer", ligner hinanden så meget. Der er især mange unge med universitetsbaggrund, mens antallet af unge med faglært baggrund glimrer ved deres fravær.

Den nye direktør for Folkemødet, Peter Christiansen, gør det dog klart over for Bornholms Tidende, at "Fremtidens Stemmer" ikke som sådan er et Folkemøde-tiltag, men et projekt Ungdomsbureauet, Saga DK og Avilius på vegne af Tuborgfondet og Folkemødets samarbejde Ung Agenda har iværksat.

– Via "Fremtidens Stemmer" opfordrer vi unge til at oprette en profil, hvor man så kan finde dem og hyre dem ind til at deltage i debatter, siger han.

– Men den er kun lige gået i luften, og det er ikke som sådan noget, vi laver, det er noget Saga laver. Vi siger bare, at alle unge er velkomne, og vi synes, det er en rigtig fin database, der kommer ud af det. Og der skal selvfølgelig så vidt muligt være mangfoldighed på etnicitet, uddannelse, køn og alt muligt andet. Som sagt er den lige gået i luften, og det vælter ind med navne, så den er slet ikke færdig – og vi siger bare velkommen til initiativet.

Så der kan stadig nå at ske meget inden det kommende folkemøde?

– Ja, det skal nok komme op at køre, og vi er i øvrigt aktivt gået ind i at få forskellige fonde til at bidrage til, at vi får nogle af eleverne fra eksempelvis erhvervsskoler til at møde frem, siger Peter Christiansen.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?