EP-valg: Bosse og besættelsen af Bornholm

NOTITS | 4. APR 2024 • 19:30
NOTITS
4. APR 2024 • 19:30

Moderaterne inviterer til oplæg og vælgerdebat på årsdagen for Bornholms befrielse fredag, den 5. april, klokken 15 på Bornholms Museum i Sankt Mortens Gade, oplyser museet i et nyhedsbrev, som videre fortæller:

Putins krig i Ukraine er i gang på tredje år. Nato advarer om, at den kan brede sig. Landene omkring Østersøen føler sig særligt udsatte.

Selv om Danmark ikke står i første række i tilfælde af en ny russisk offensiv, er Bornholm med sin strategiske placering, mere sårbart end resten af landet. Erindringen om 11 måneders sovjetisk besættelse, efter at resten af landet blev befriet fra nazisterne i maj 1945, sidder stadig i bornholmerne.

Der er lige nu bred enighed blandt EU's medlemmer om, at unionen spiller en nøglerolle i forhold til at understøtte et stærkt Nato. Samtidig spøger de Putin-venlige parlamentskandidater op til EU-valget den 9. juni, så hvordan kan Den Europæiske Union være med til at styrke Bornholms sikkerhed, nu hvor russerne truer igen?

Deltagerne på debatmødet er:

Stine Bosse (spidskandidat til Europa-Parlamentet for Moderaterne), Jakob Seerup (museumsinspektør, kurator hos Bornholms Museum), Ella Munck Jallov (øjenvidne, barn under den russiske besættelse af Bornholm) og Margrethe Kjellberg (Moderaterne på Bornholm).

Der vil blive serveret kaffe og lidt sødt til arrangementet, oplyser museet, som også slår fast, at arrangementet er finansieret med tilskud fra Europanævnet, og at indholdet udelukkende er arrangørens, altså Moderaternes, ansvar.