Danmark har et særligt ansvar for sikkerheden i Østersøregionen

Danmark har et særligt ansvar for sikkerheden i Østersøregionen
Sabotagen mod Nord Stream-gasrørledningerne har understreget behovet for at styrke beskyttelsen af den kritiske infrastruktur, skriver regeringen i sin nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi. Arkivfoto: Forsvaret
NYHED | ABONNENT | 17. MAJ 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. MAJ 2023 • 15:30

I sin nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi skriver regeringen, at et kommende forsvarsforlig skal bidrage til, at Danmark i højere grad kan tage hånd om sikkerheden i blandt andet Østersøregionen.

Blækket havde knap nået at tørre på regeringens seneste strategi for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik, før russiske kampvogne rullede ind over Ukraines grænser i februar sidste år. Det er baggrunden for, at udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) tirsdag lancerede en opdateret strategi, der udstikker kursen for, hvordan man bedst sikrer danske interesser og værdier i verden, som den ser ud i dag.

Sådan lyder det i forordet til strategien, der har pragmatisk idealisme som overskrift.

Bornholm er ikke nævnt i strategien, men det er Østersøen til gengæld. Regeringen nævner blandt andet, at sabotagen mod Nord Stream-gasrørledningerne har understreget behovet for at styrke beskyttelsen af den kritiske infrastruktur. Det fremgår også, at Østersøregionen er et af de nærområder, hvor Danmark i højere grad skal løfte sin del af ansvaret for områdets fælles sikkerhed.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.