Advokater overopheder: SF vil sikre ny byret

Advokater overopheder: SF vil sikre ny byret
Facaden på byretten i Rønne blev renoveret i 2021, men indvendigt står det stadig slemt til. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | ABONNENT | 15. NOV 2023 • 17:06
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
15. NOV 2023 • 17:06

Står det til SF, skal der afsættes penge til nye og tidssvarende lokaler for Retten på Bornholm, når der lige nu forhandles om en ny domstolsaftale.

Jesper Gynther

De bygningsmæssige forhold i Tinghuset på Store Torv og retsbygningen i Damgade i Rønne er utidssvarende. Det har retspræsident Henrik Engell Rhod tidligere på efteråret fortalt til Tidende. Han ærgrede sig samtidig over, at der i en igangværende politisk forhandling om fordeling af 1,8 milliarder kroner til domstolene ikke er udsigt til, at Retten på Bornholm får penge til at forbedre forholdene.

Han har siden fået opbakning fra Dommerforeningen, hvis formand mener, politikerne bør finde penge til en ny retsbygning på Bornholm i den aftale for de danske domstole, de forhandler for tiden. Det fortalte DR Bornholm. Derudover har Venstres folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V)henvendt sig til partifællerne Torsten Schack Pedersen og Preben Bang Henriksen med samme budskab om, at Retten på Bornholms fysiske rammer ikke lever op til nutidige standarder.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning