Som barn løb Casper rundt på Hotel Gudhjem: 'På den måde er det kommet ind i blodet'

Som barn løb Casper rundt på Hotel Gudhjem: 'På den måde er det kommet ind i blodet'
Siden Casper J. Johansen flyttede til København, har han arbejdet i restaurationsbranchen. Nu har han kastet sig ud i et nyt projekt i Skovshoved. Eget foto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 4. APR 2023 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
4. APR 2023 • 05:30

Casper J. Johansen er vokset op i Gudhjem. Han har netop overtaget restauranten på Skovshoved Hotel nord for København sammen med Stina Øksenhøj Madsen.

Hvordan kom det i stand, at I skulle overtage restauranten?

– Jeg havde en konkurrenceklausul fra mit tidligere arbejde. Da jeg fik aftalt, at vi kunne annullere den, og jeg måtte komme videre, havde jeg gået i fire måneder. Jeg skrev på diverse sociale medier, at jeg var klar til nye udfordringer og projekter, og så gik det egentlig ret stærkt. Eva, som er direktør for hotellet i Skovshoved, så det, og hende drak jeg en kop kaffe med dagen efter. Henover weekenden tænkte og snakkede vi det igennem, og tirsdag skrev vi under og rykkede ind med det samme. Det er et sted, hvor der er selskabslokale til 120 mennesker, pivate dining room til 16 mennesker og hele restauranten med plads til 80 mennesker, og der er godt booket op med konfirmationer og bryllupper og andet det næste stykke tid, og de manglede en restauratør, der hurtigt kunne tage over, fordi den tidligere måtte trække sig på grund af noget familiekrise.

Hvorfor er det det rigtige for dig netop nu?

– Den her restaurant er et helt vildt spændende projekt med kæmpe potentiale. Det er et hotel, der emmer af kvalitet og historie og med en masse ambitioner for lokalsamfundet i Skovshoved, som det virkelig er en del af. Selvfølgelig er det også, fordi jeg kan se, at det kan blive en god og fornuftig forretning, hvor vi kan få indfriet en masse drømme og ambitioner, men også en mavefornemmelse, som bare var helt rigtig efter de her kaffesnakke.

Hvor kender du din kompagnon fra?

– Vi har arbejdet sammen. Første gang for 15 år siden, og så har vi været venner siden da og arbejdet sammen ad flere omgang på kryds og tværs. Hun stod også i et limbo og ville gerne videre og med på et eventyr. Den lå lidt til højrebenet, for Stina er rigtig god til at lave mad, og jeg synes, jeg er god til gæster og hele forretningsdelen, så der matcher vi hinanden ret godt.

Hvad kan bornholmere se frem til, hvis de besøger restauranten?

– En nærværende oplevelse helt nede på jorden med god mad. Vi skal ikke jagte Bib Gourmand eller Michelin. Kvaliteten på maden må gerne være deropad, men vi skal ikke have nogen af de titler. Vi vil bare gerne lave god, ærlig mad og en helt nede på jorden service. Vi havde faktisk fire bornholmere heroppe i lørdags til kaffe og kage. De var på tur og havde set i Bornholms Tidende, at vi lå heroppe, så det var meget hyggeligt. Mine forældre var også heroppe og sige hej, så der var mange bornholmere igennem i lørdags. Det var rart.

Hvordan kom du ind i branchen?

– Jeg er nærmest født og opvokset på Hotel Gudhjem. Helt fra jeg var fem-seks år gammel har jeg løbet rundt om onkel Michael – Michael Wolfsberg. Da jeg blev lidt ældre, startede jeg som opvasker, hang vasketøj op, ordnede værelser og serverede. På den måde er det kommet ind i blodet, og da jeg flyttede til København, gav det bare mening med den opvækst. Min generation var ligesom der, hvor turismen for alvor tog fart, da fiskeriet ikke var en indtægtskilde længere.

Hvilken uddannelsesmæssig baggrund har du?

– Jer er uddannet tjener, har en bachelor i service management og har taget den første del af en HD for at dygtiggøre mig på hele økonomidelen.

Hvad har du lavet tidligere?

– Jeg har været rundt i branchen; otte år i Cofoco-koncernen, hvor vi vækstede voldsomt og åbnede restauranter, og så var jeg i fire år som driftsdirektør i Madkastellet, som er Rasmus Pors' virksomhed, indtil corona ramte. Han er også bornholmer, og det var igen et bornholmerslæng, som samledes. Så det har været restaurationsbranchen i hele mit liv i København, de seneste 20 år, og de sidste mange år som driftschef og -direktør for nogle større koncerner, så i forhold til at lave mit eget hold og få indfriet mine egne ambitioner, inden jeg er for gammel til et sådant projekt, passede alt bare.

 

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

– Jeg spiller golf og hygger med hele min vennegruppe. Vi er en 16 stykker, som alle er fra Gudhjem, Østerlars og Østermarie, og som har hængt sammen, siden vi gik i børnehave sammen, spillede fodbold sammen og gik i folkeskole sammen, og vores forældre kender hinanden. Jeg har altid været glad for at arbejde og lever det her liv, og så er golf blevet den nye hobby på siden.

 

Hvordan er dit forhold til Bornholm i dag?

– Bornholm er hjem. Når færgen lægger til i Rønne og jeg triller i land, så er ligesom, at skuldrene lige ryger ned, og så er der bare ro i hovedet og sjælen. Min familie er der, og hele min vennegruppe er derfra, og sommeren bruger vi som regel i Gudhjem. Vi skal giftes i Gudhjem Kirke 30. september og holde festen på Hotel Gudhjem. Så er ringen ligesom sluttet.

Casper J. Johansen

42 år

Forlovet med Kristine

Oprindeligt fra Gudhjem, bor i dag på Vesterbro i København

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT