Ny butiksleder: Vi skal have fat i de lokale

Ny butiksleder: Vi skal have fat i de lokale
Kiki Petersen er klar til at tage imod gæsterne på Almuegaarden i Gudhjem. Eget foto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 5. FEB 2024 • 05:30
DAGENS NAVN | ABONNENT
5. FEB 2024 • 05:30

Kiki Petersen starter i denne uge som daglig leder i bolsjeværkstedet Almuegaarden i Gudhjem. En af hendes vigtigste opgaver bliver at få gang i butikken hele året.

Du er ny daglig leder i Almuegaardens bolsjebutik i Gudhjem og starter den 9. februar. Hvad er din baggrund?

– Jeg har været 13 år på tankstationer og fem år på cafe i Svaneke. Hvor jeg gik hjemme om vinteren.

Så du er fuldstændig på hjemmebane i serviceerhvervet?

- Ja, det er det, jeg har lavet hele mit liv.

Hvordan er det kommet i stand med de der bolsjemennesker i Gudhjem?

– Jeg fandt dem på nettet. Jeg læste, at de manglede personale, da de åbnede sidste år. Så jeg kontaktede dem i november, og det gik jo godt, kan man sige. Det er bolsjer i stedet for is, men det er småt og intimt, og der er run på i bestemte tidsrum, og det er bare sådan noget, jeg elsker. Og så synes jeg, det er vildt tiltalende, at de vil prøve at have helårsåbent. Især i en by som Gudhjem. Jeg synes, det er så sejt, at min nye chef tør give det en chance.

Du tænker på, at meget af Bornholm er lukket om vinteren?

– Ja, men vores sæsoner begynder at trække længere og længere ud, og der kom faktisk også turister i oktober og november, da jeg arbejdede på iscafeen. Så det går den rigtige vej.

Hvad skal der til for, at man kan lykkes med en helårsbutik?

– Vi skal have gang i en masse tiltag, der er direkte rettet mod de lokale. I en sæson er det tre måneder, hvor der er knald på, og det er turister. Men jeg føler, at for at det kan køre rundt, så skal jeg også kunne bevise, at jeg kan tiltrække kunder udenfor sæsonen.

 

Hvordan vil du gøre det?

– Jeg har en idé om børnefødselsdage. Jeg har selv to piger på 13 og 20, og da de var små, og man skulle ud og på tur om søndagen, eller man skulle holde børnefødselsdage, så var der kun to ting, man kunne gøre: Svømmehallen eller bowlinghallen. Jeg har en idé om, at jeg vil tilbyde børnefødselsdage og forskellige andre ting også. Hvis der er et selskab, der godt kunne tænke sig at komme ud og prøve det her med bolsjer. Der hvor jeg kommer ind i billedet, er det der med, at vi gerne vil have noget cafe op at køre, så børn og barnlige sjæle kan sidde og lave bolsjer, mens mor og far får sig en kop kaffe. Til Halloween kan jeg forstille mig, at man måske kan bruge terrassen til at skære græskar, det gør de jo meget ud af i Gudhjem.

Er det sådan noget, der skal bygges op over år, eller er du superoptimist?

– Det er svært at sige. Men jeg er optimistisk. Som forælder til engang små børn, så ved jeg, der mangler noget om vinteren. Både i Gudhjem, men også på resten af Bornholm. Det tager jo kun 25 minutter at komme til Gudhjem.

Hvad er dine overordnede tanker om Bornholm og helårsturisme?

– De sidste to sæsoner i Svaneke kunne jeg godt mærke, at man kunne trække sæsonen lidt længere. Men dengang var det sådan, at man åbnede til påske og lukkede, når efterårsferien var slut. Det gør alle sæsonbutikker på Bornholm. Og det er rigtig ærgerligt. Så er der nogle få, der lige trækker den en uge, det gjorde Almuegaarden sidste år. Jeg siger ikke, at der bliver proppet med mennesker i januar, men hvis man gør, som Almuegaarden gør nu, hvor de prøver at holde helårsåbent, det tror jeg kan tiltrække nogle turister til også at komme i vintermånederne. Det er klart, de ikke gider komme, hvis alt har lukket.

Det er også en del af turismestrategien, at der er flere hoteller, der holder åbent om vinteren...

– Ja. Jeg er ikke selv kommet ind i nogen foreninger i Gudhjem endnu, men jeg har læst, at Gudhjem virkelig prøver at komme med i ydersæsonen. Så det bliver jo bedre og bedre, jo flere der prøver at holde åbent. Jeg synes, det går den rigtige vej, turistmæssigt. Og så er det bare, at vi også skal have fat i vores lokale. De skal bare ud og køre tur, skal de.

Hvordan vil du beskrive dig selv som person? Har du nogle fritidsinteresser?

– Vi flyttede for fem år siden fra Rønne til en landejendom udenfor Rønne, fordi vores børn ville have heste. Så det er det, mig og min mand har gjort ved siden af. Det har været stævner og konkurrencer og hestepasning. Men nu har vi lige solgt hestene igen, fordi min ældste valgte at tage ud at rejse. Og ellers er jeg familiemenneske med stort F. Mor med stort M.

BIO

Kiki Petersen

Alder: 41

Uddannelse: Merkonomuddannelse i salgsledelse

Hobbies: Heste og familien

Civilstatus: Gift med Ronnie, som er kok, vi har været sammen siden vi var 15 år, to piger på 13 og 20

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT