'Man føler sig opløftet og glad og stærk på alle mulige måder'

'Man føler sig opløftet og glad og stærk på alle mulige måder'
Charlotte Richardt. Privat foto
| ABONNENT | 25. MAJ 2021 • 14:33
| ABONNENT
25. MAJ 2021 • 14:33

DAGENS NAVN: Charlotte Richardt bor i Måløv, men gik for nylig alene Bornholm rundt på fem dage.

Du bor i Måløv, så hvad er din relation til Bornholm?

– Jeg bor på Bornholm i lange perioder i løbet af året, fordi min bedre halvdel bor i Rønne.

Du har netop gået Bornholm rundt på fem dage, hvorfor det?

– Min mand er for tiden udsendt til Kosovo på en EU-mission, men vi gjorde det sammen sidste år, og da sagde jeg, at det skulle være en tradition. Så jeg besluttede, at når han ikke kunne være med i år, så kunne jeg da holde den i live ved at gøre det selv, og sidste år oplevede jeg, at det er en virkelig fed oplevelse. Man føler sig opløftet og glad og stærk på alle mulige måder. Jeg tog dog ikke kogegrej og telt med i år, og det var faktisk rigtig rart at sove på hotel eller vandrehjem.

Er du vant til at gå langt?

– Nej, ikke på anden måde end at min mand og jeg i al den tid, vi har kendt hinanden, har gået meget sammen, både på ferier og i weekender. Det bruger vi meget tid på.

Hvad er det dér med at gå?

– Ja ... altså, at gå på Bornholm i de her omgivelser, det taler næsten for sig selv, synes jeg. Her er helt fantastisk, uanset hvilken tur man vælger og på hvilken tid af året. Jeg kan også godt li' at mærke kroppen og føle, at man kan præstere noget. Når man for eksempel kommer hjem efter 18 kilometer på en tur i weekenden, er man træt på en god måde, og jeg synes også, man får mange gode snakke undervejs. Og så har vi mange gode minder fra vores ture sammen, det er en stor del af vores fælles gods, som aldrig er kedelig, uden at jeg præcis kan forklare hvorfor.

I år begyndte du i Rønne?

– Også i år, ja. Jeg gik med uret rundt, og i Hasle havde jeg et stop hos gode venner, som diskede op med frokost fra Hasle Røgeri. Jeg fortsatte til Hammerhavn og tog en afstikker til vandrerhjemmet Nordly, hvor jeg fik et bad. Så gik jeg tilbage til Hammerhavn, spiste en sandwich og gik Hammerknuden rundt, så det var gjort. Det var vidunderligt vejr om aftenen, og da jeg vågnede næste morgen, var det tåget, så det var som at have vundet i lotteriet.

Hvor lang var næste etape?

– Den gik til Gudhjem, og den er hård nok uden at tage Hammerknuden med. Det går meget op og ned på hele stykket omkring Helligdomsklipperne. Allerede fra Allinge kan man se Gudhjem, men det føles alligevel længere end de 20 kilometer, der er. Jeg boede på Hotel Gudhjem, som har en fantastisk udsigt, og efter en pizza gik jeg om aftenen en tur op til flagstangen på Bokul, hvor udsigten jo bare er endnu bedre. Klokken 10 næste dag gik jeg mod Svaneke og var fremme ved ettiden, tog et bad på vandrehjemmet og gik hen og fik en coronatest. Resten af dagen sad jeg i det fantastiske solskinsvejr og læste Weekendavisen. Næste dag gik jeg blandt de vildeste klipper mod Duoedde. Jeg provianterede i Lidl i Nexø, som er god til fastfood. Kold kaffe, smoothie, et ingefærshot og en salat, som jeg tog med til havnen i Snogebæk, hvor jeg spiste på en bænk i det gode vejr. Jeg overnattede på Dueodde Familiecamping & Hostel.

Og så manglede du bare Kongeetapen?

– Ja, sidste etape hjem til Rønne var lang. Den tog jeg gennem sommerhusklitterne fremfor at gå nede på stranden, for jeg vidste, at jeg skulle gå godt 35 kilometer, men det gik fint. Det tog cirka syv og en halv time.

Du er lige kommer frem til Rønne, hvordan har benene det?

– Fint! Men efter 25 kilometer kan man da mærke det. Til gengæld har jeg for første gang overhovedet ikke haft vabler, så nu er mine vandrestøvler altså gået til. Til gengæld er de også slidt op, så nu skal jeg ha' nye. De dufter nu heller ikke så godt længere, haha.

 


Charlotte Richardt

Er for nylig fyldt 50 år.

Arbejder som chefkonsulent for AU Forskning og Eksterne Relationer på Aarhus Universitet i Emdrup.

Bor i Måløv på Sjælland.

Har to voksne børn og dertil to bonusbørn.