Dødsfald: Olaf Rømer var pedel på gymnasiet i over 40 år

Dødsfald: Olaf Rømer var pedel på gymnasiet i over 40 år
Olaf Rømer blev fejret, da han i september 2008 havde 40 års jubilæum på Bornholms Gymnasium. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 17. JUL 2020 • 19:58
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
17. JUL 2020 • 19:58
Dødsfald

Mange generationer af elever på Bornholms Gymnasium har kendt Olaf Rømer, der i mere end 40 år var pedel på gymnasiet.

Olaf Rømer, der boede i Rønne, døde forleden, kort før han ville være fyldt 71 år.

Olaf Rømer arbejdede på gymnasiet i over 40 år, inden han gik på pension. Han blev hyldet af hele skolen i forbindelse med sit 40 års jubilæum, hvor det tydeligt skinnede igennem, at han var en populær person på stedet. Han var kendt for at møde folk med en smil og en bemærkning.

Det indtryk bekræftes af tidligere pedel på gymnasiet, Jørn Lund, der arbejdede sammen med Olaf Rømer i 26 år, efter at han selv havde været med til at ansætte ham.

– Olaf havde jo sin størrelse imod sig, men han var for eksempel meget skrappere end mig til hovedregning. Jeg har mange lovord at sige om ham. Han udfyldte sit job, og den tillid, man viste ham, tog han imod og levede op til. Han var meget pligtopfyldende og autoritetstro, og han havde stort set ikke en sygedag, siger Jørn Lund.

Olaf Rømer var 149 centimeter høj, og han havde selv et humoristisk forhold til sin højde, fremgik det af Bornholms Tidendes artikel om ham i forbindelse med 40 års jubilæet.

– Vi var en søskendeflok på otte og en halv. Jeg var den sidste, sagde han til avisen.

Olaf Rømer blev født 66 dage for tidligt på Kongensmark ved Aarsballe.

– Lægerne fortalte mine forældre, at jeg ville dø inden fire dage, så præsten blev tilkaldt for at få mig døbt, inden det var for sent, fortalte Olaf Rømer. hol