'Det har været godt at komme tilbage til det fag, jeg elsker'

'Det har været godt at komme tilbage til det fag, jeg elsker'
Christina Samson. Eget foto
| ABONNENT | 19. APR 2021 • 05:57
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
19. APR 2021 • 05:57

DAGENS NAVN: Christina Samson er netop vendt tilbage til sig gamle fag og er begyndt som udekørende frisør.

Du er uddannet frisør, var ude af faget i en del år, og er nu igen frisør – hvordan er det gået til?

– Jeg blev udlært frisør i 2003, arbejdede i forskellige saloner og var selvstændig i tre år med salon i Nexø. Jeg arbejdede derefter i Matas i Snellemark Centret i syv år. Men efter, at vi for to et halvt år siden fik en søn, gik jeg ned med stress og blev sygemeldt. Da jeg blev opsagt fra mit job, tænkte jeg: Hvad skal jeg så?

– Flere har sagt til mig, at jeg skulle blive selvstændig frisør igen, og så gjorde en veninde mig opmærksom på annoncen fra Rask Rask. Det er et partnerfirma, der sørger for markedsføring og bogføring med videre. Kunderne booker via deres hjemmeside, og så kører jeg ud til kunderne.

– Jeg startede i mandags. Jeg er startet stille og roligt, fordi jeg ikke skal starte med fuld tid efter min sygdomsperiode, som har været ret hård. Så må vi se, hvad tiden bringer.

Hvordan er det gået i den første uge?

– Det har været fantastisk. Jeg har haft to klipninger hver dag. På sigt vil jeg gerne have mere – dog ikke fuld tid. Jeg er selvstændig erhvervsdrivende og kan selv bestemme mine arbejdstider.

– Jeg vil gerne ud så bredt som muligt på Bornholm, og jeg håber at få kunder på plejehjemmene, og i det hele taget gerne dem, der ikke kan komme ud.

Det er nogle år siden, at du sidst har arbejdet som frisør – hvordan har det været at vende tilbage til faget?

– Det har været nervepirrende, men på den gode måde. Det er ligesom med at cykle. Man glemmer det aldrig. Det har været godt at komme tilbage til det fag, jeg elsker, og så er det et godt tidspunkt at komme tilbage på, for der er lang ventetid på at komme til frisør.

Hvordan har du det med, at du skal hjem til dine kunder?

– Det er bare mere intimt og socialt at kunne komme ud til folk. I øjeblikket skal jeg testes hver tredje dag, og folk skal testes, før jeg kommer. Men det fungerer fint.

Hvad er fordelen for dig ved at bruge et partnerfirma, for du skal vel også aflevere nogle af pengene til dem?

– Ja, det skal jeg. Fordelen er, at jeg slipper for alt, hvad der hedder bogføring med videre. Pr, firmaaftaler, klippekort, gavekort med videre står firmaet også for. Jeg slipper nok for 80 procent af det papirarbejde, jeg ellers skulle lave. På den måde kan det hænge sammen med, at jeg også har tid til at være mor.

– Rask Rask er fem år gammelt, og man har massører, yogainstruktører og personlige trænere, men det er nyt, at man også har frisører. Så det er også en prøveperiode for virksomheden. I første omgang er det primært klipninger, men når der er gået et stykke tid, skal vi finde ud af, om vi for eksempel også skal tilbyde at farve hår.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg er mor. Jeg er meget familiemenneske. Jeg går ture og passer haven. Der er ikke tid til meget andet end dagligdags ting. Jeg har mine elskede veninder, som jeg af og til ses med, og jeg er med i en dejlig mødregruppe, hvor vi mødes på afstand.

 


Christina Samson

37 år, bor i Muleby

Gift med Mahmoud Hammad (arbejder på PL Beton)

De har sønnen Tarek på to et halvt år (går i vuggestue)