De skal dyste på havnen i Gudhjem

De skal dyste på havnen i Gudhjem
Artur Kazaritski, Anders Kiel Holm, Anika Madsen og Christoffer Sørensen dyster mod hinanden i sommerens Sol over Gudhjem. Pressefoto
NOTITS | 13. MAJ 2024 • 10:14
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
13. MAJ 2024 • 10:14

Sol over Gudhjem har fundet deltagerne til årets kokkekonkurrence.

Deltagerne til årets udgave af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem er fundet. Køkkenchef Artur Kazaritski fra Hotel Skodsborg stiller op for at forsvare sin titel. Deltagerne skal blandt andet fortolke Bornholm i den mad, de laver.

– Bornholm er et stort parameter i bedømmelsen. Sidste år fik Artur mange point, da han serverede en Krølle Bølle-tuile med en masse urter fra den bornholmske natur. Generelt er deltagerne dygtige til at bruge deres fantasi, selvom de måske ikke kender øen så godt. Men de skal tænke ud af boksen, siger stifter Mikkel Marschall i en pressemeddelelse.

Artur Kazaritski skal dyste mod køkkencheferne Anders Kiel Holm fra Villa Vest i Hjørring, Anika Madsen fra Restaurant Iris i Rosendal og Christoffer Sørensen fra Studio i København. Anika Madsen gør comeback, efter at hun sprang til i sidste time i 2018, mens Christoffer Sørensen og Anders Kiel Holm er helt nye deltagere, og deres tilhørsforhold til Bornholm er begrænset.

Sol over Gudhjem løber af stablen lørdag 22. juni. Det er 15. udgave af kokkekonkurrencen. Til forretten får deltagerne en kasse med hemmelige råvarer på dagen. Dog ved de, at asparges indgår som hovedingrediens. De har derimod to måneder til at forberede hovedretten.

De fire deltagere skal imponere et dommerpanel, der består af Rasmus Munk fra Alchemist og Nicolai Nørgaard fra Kadeau samt de to Bocuse d’Or-guldvindere Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro og Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.