Bornholm trak i familien. Her er et vigtigt netværk

Bornholm trak i familien. Her er et vigtigt netværk
– Da Nanna blev gravid med nummer to i 2018, trak Bornholm så meget i os, at vi vendte tilbage i 2019, siger Nicolai Sonne. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT | 19. SEP 2021 • 04:00
DAGENS NAVN | RØNNE | ABONNENT
19. SEP 2021 • 04:00

Nicolai Sonne er gammel rønnedreng, uddannet mekaniker og er netop tiltrådt en stilling som eftermarkedschef hos Bilhuset Elmer.

Hvor er du født og opvokset, og hvor har du uddannet dig?

– I Rønne. Jeg gik på Åvangsskolen og efterfølgende på Bornholms Erhvervsskole, hvor jeg uddannede mig til automekaniker. Allerede i 2006, mens jeg gik i folkeskole, startede jeg som arbejdsdreng i Bilhuset Bornholm, som senere blev til Bilhuset Elmer. I 2008 kom jeg så i mekanikerlære i Bilhuset under Søren Nimb og Per-Martin Boesen, som ejede det dengang.

Hvorfor ville du være mekaniker?

– Jeg kan godt li' biler og vidste, jeg ville være mekaniker.

Hvor kommer den interesse fra?

– Jeg tror, det er mekanik generelt, jeg godt kan li', og så det med at løse opgaver. At få noget til at virke.

Hvornår blev du færdig som mekaniker?

– I 2012.

Hvad gjorde du så?

– Min kæreste, Nanna, og jeg rejste til Sjælland, hvor hun skulle læse til sygeplejerske, hvilket hun valgte at gøre der, så vi drog af sted på et eventyr og bosatte os på Frederiksberg. Jeg fik job i Stenløse hos LW Biler. Først som almindelig mekaniker, men i 2015 blev jeg lidt kastet for løverne, da jeg ret pludseligt blev udpeget til værkfører. Men da startede også min interesse for det administrative og det ledelsesmæssige.

Det var ikke en mulighed, du inden da havde tænkt på?

– Jo, det havde jeg. Jeg har altid gået med en drøm i maven om gerne at ville køre tingene selv.

Da I tog til Sjælland, handlede det så også om at komme ud og mærke, om vingerne kunne bære?

– Ja, bestemt. Men i vinteren 2017 fik vi et barn og kunne godt mærke, at vi manglede netværk i form af bedsteforældre, som kunne springe til, når bålet brændte. Nanna var på operationsafsnittet i Hillerød på det tidspunkt og kunne ikke smide, havde hun havde i hænderne, hvis de ringede fra vuggestuen, og det kunne jeg heller ikke. Det er svært, når man sidder i en lederrolle og skal have tingene til at fungere. Så da Nanna blev gravid med nummer to i 2018, trak Bornholm så meget i os, at vi vendte tilbage i 2019. Jeg begyndte igen i Bilhuset, i første omgang som mekaniker, men i 2020 blev jeg så værkfører. Og nu, pr. den 1. september, er jeg blevet eftermarkedschef og står for eftermarkedet og den daglige drift.

Og nu kommer så 1.000 dollar-spørgsmålet: Hvad laver en eftermarkedschef?

– Det er en, der håndterer alle biler, fra sælgeren har sluppet dem ved underskrivelsen af slutseddel i forhold til alt, hvad der hedder reservedele, service og så videre. Jeg arbejder tæt sammen med vores salgsafdeling, og man kan sige, at jeg drifter Bilhuset Elmer sammen med vores salgschef Anders Stuhr.

 


Nicolai Sonne

er 30 år og bor i Rønne sammen med sin familie.

Den består af kæresten Nanna Munk og deres fælles børn, Karl-Emil og Vilma.