Stor interesse for at stoppe madspild: Så mange poser er der solgt på et år

NOTITS | ABONNENT | 15. AUG 2022 • 13:54

På Bornholm er der stor efterspørgsel efter madvarer der er tæt på udløbsdatoen, og som bliver solgt via en app. 22 butikker på øen er med i tiltaget.

 

Stigende inflation har fået bornholmerne til i højere grad end tidligere at efterspørge overskudsmad viser en undersøgelse foretaget af Epinion. Og tendensen er tydelig. Det bekræfter madspildsappen Too Good To Go, der samarbejder med en række af øens butikker og bagerier om at bekæmpe madspild.

En af de væsentligste grunde er de stigende fødevarepriser, som ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er steget med 14,6 procent siden samme tid sidste år. Priserne har fået mange forbrugere til at tænke over, hvordan man kan få mest muligt ud af sine penge, og mange bornholmere har fundet en del af løsningen med appen Too Good To Go.

Appen gør det muligt for butikker at få solgt varer der ellers ville blive smidt ud til billige penge, og samtidig får forbrugere muligheden for at dels få madvarer til en god pris, dels være med til at bekæmpe madspil.

Og det er ikke så få poser med mad, der det seneste år er blevet afhentet på Bornholm. Det seneste år har bornholmerne nemlig reddet mere end 10.000 lykkeposer med overskudsvarer fra øens butikker. Siden appens lancering i 2016 er der hentet mere end 56.000 lykkeposer hos bornholmske bagerier, tankstationer og supermarkeder fordelt på tværs af øen.

En stigende efterspørgsel

På nuværende tidspunkt har 22 butikker på Bornholm et samarbejde med madspildsappen, og det betyder, at varer som er tæt på udløbsdatoen, eller som ikke er blevet solgt, sælges til en reduceret pris via Too Good To Go-appen. Varerne pakkes i lykkeposer, som kan afhentes i butikken – typisk omkring lukketid.

En af dem, som har haft et længerevarende samarbejde med Too Good To Go, er Kvickly i Rønne. Butikschef Brian Karlsen kan nikke genkendende til den stigende efterspørgsel på lykkeposer.

– Samarbejdet med Too Good To Go giver os muligheden for på en nem måde at komme af med varer, som vi ellers ville smide ud. Kunderne er glade for tilbuddet, og vi kan mærke en stigende efterspørgsel på poserne. Man får gode varer til en fornuftig pris. Samtidig er samarbejdet ikke forbundet med et stort ekstra arbejde for os. Det er nemt at håndtere, fortæller han.

Et andet sted hvor der er stor efterspørgsel efter billigt mad er hos Bager Mortensen i Nexø

– Man kan godt mærke, at det er krisetider i Danmark. Jeg tror helt sikkert, at vi som en del af samarbejdet med Too Good To Go har gjort brødvarer tilgængelige for mennesker, der ellers ikke havde handlet hos bageren. Samtidig er jeg glad for at kunne give tilbage til samfundet ved at være med til at bekæmpe madspild. En ekstra bonus er selvfølgelig, at det er en nem måde at få et par ekstra kroner i kassen på, lyder det fra indehaver Karsten Mortensen.

 

 

Top 3: Flest poser afhentet

1. Bager Mortensen Nexø

2. Kvickly Rønne

3. Coop365 Rønne

 

 

 

Her kan du hente Too Good To Go-lykkeposer på Bornholm

Aakirkeby:

● Netto Vesterbro 11, Aakirkeby

● SuperBrugsen Aakirkeby

Allinge:

● Circle K Allinge

● Dagli’Brugsen Allinge

● SuperBrugsen Allinge

Gudhjem:

● Dagli’Brugsen Gudhjem

Nexø:

● Bager Mortensen Nexø

● Fakta Nexø

● Kvickly Nexø

● Lidl Nexø

● Netto Søbækken, Nexø

Rønne:

● Circle K Rønne

● Coop365 Rønne

● Jensens Bageri Rønne

● Kvickly Rønne

● Lidl Rønne

● Netto Store Torv 3, Rønne

● Netto Østre Ringvej 2B, Rønne

● Q8 Nordre Kystvej Rønne

Tejn:

● Dagli’Brugsen Tejn

Vestermarie:

● Dagli’Brugsen Vestermarie

Østerlars:

● Dagli’Brugsen Østerlars

 

 

 

Sådan virker Too Good To Go

1. Download Too Good To Go-appen

2. Vælg den forretning som du ønsker at redde mad fra og reservér

3. Afhent din lykkepose på afhentningsstedet