Nu stiger varmeprisen i Rønne

Nu stiger varmeprisen i Rønne
Foto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 6. SEP 2022 • 14:39
NYHED | ABONNENT
6. SEP 2022 • 14:39

Prisen på fjernvarmen i Rønne stiger allerede fra 1. oktober. – Vi regulerer ellers aldrig prisen i et enkelt kvartal, men vi er nødt til det, fortæller direktør i RVV.

Hvis der tirsdag tikkede en sms ind på din telefon om, at fjernvarmen stiger med 25 kroner per gigajoule fra første oktober, så er du bestemt ikke den eneste.

Den sms er nemlig blevet sendt til samtlige 5.000 husstande, som Rønne Vand og Varme (RVV) forsyner med fjernvarme. Og det er der en rigtig god grund til.

– Vores budget hænger simpelthen ikke sammen. Vi regulerer ellers aldrig prisen i et enkelt kvartal, men vi er nødt til det, fortæller Erik Steen Andersen, som er direktør i RVV.

Han fortæller, at prisstigningen for en almindelig husstand i postnummeret kommer til at ligge på omkring 13 procent.

– Vi håber, at vi ved at lave prisstigningen allerede nu kan spare vores kunder for, at det stiger igen til januar, men man ved jo aldrig hvad der sker, så jeg kan ikke love noget, fortæller han.

Grunden til prishoppet er, at prisen på det træflis, der fyres med, er steget med ikke mindre end 50 procent. Desuden er elprisen på de pumper, der fører det varme vand rundt til husstandene, også blevet højere.

Erik Steen Andersen satser på, at prisen kan holdes på det nye niveau fremadrettet.

– Men vi ved slet ikke, hvad der sker med træflis, så det er umuligt at sige, fortæller han.