Junglesti skal skabe mere liv ved Præstemosen

NYHED | ABONNENT | 13. FEB 2024 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. FEB 2024 • 15:30

Klemensker Land- og Byforening søger frivillige til etablering af nye friluftsmuligheder.

Præstemosen skal gøres til et aktivt åndehul i Klemensker.

Det er målet med projektet "Liv i Præstemosen", som Klemensker Land- og Byforening i efteråret modtog 42.400 kroner til fra Friluftsrådet. Pengene er målrettet investeringer i hængekøjer, pedalbåde, junglesti (en slags forhindringsbane), MTB-spor og skilte med videre. Det er faciliteter, som skal supplere de elementer, man allerede har i området som broer i søen, shelter, grillhytte og vandresti.

Foreningen er nu i gang med at søge frivillige til det praktiske arbejde med at gøre klar til de nye faciliteter.

– Jeg har allerede fået henvendelser fra nogle, der gerne vil være med i arbejdet, og jeg håber, der kommer flere. Vi har brug for nogle hænder til blandt andet at rydde nogle stier, siger Thure Tornbo Baastrup fra foreningens bestyrelse.

– Præstemosen er et hyggeligt og flot område midt i byen, men der mangler måske noget for, at man vil tage ophold dernede og mødes på kryds og tværs. Det har i hvert fald slået mig, hvor sjældent man møder nogen dernede, siger Thure Tornbo Baastrup.

Ideen er derfor, at forskellige aktivitetsmuligheder for hele familien skal få flere til at bruge Præstemosen til aktivt friluftsliv i naturen.

Helårskælkebakke

Land- og byforeningen har flere ting på ønskesedlen, som der bare ikke er penge til at etablere i denne omgang. Det gælder således planen om at etablere en helårskælkebakke med kunststofunderlag.

Det er målet at komme i gang med arbejdet i år og gerne have nogle af elementerne klar til året Rend og Hop-arrangement, som foreninger og institutioner holder i Præstemosen sidst i maj/først i juni, oplyser Thure Tornbo Baastrup.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT