Snigpremiere på Mühlendorphs nyeste film
Bodil Jørgensen og Jens Jørn Spottag spiller to af filmens bærende roller. Foto: Hyæne FIlm

FILM | RØNNE | GRATIS
19. JUL 2021 • 09:40
Henrik Nielsen
Journalist

Snigpremiere på Mühlendorphs nyeste film

I Europa er der tradition for at opfatte instruktøren som den vigtigste person, når en spillefilm får premiere. I USA er producenterne sidestillet med instruktøren, og det er de også her på Bornholm, i hvert fald Daniel Mühlendorph.

Mandag aften er der snigpremiere på hans nyeste spillefilm i Rønne Bio. Den hedder "Hvor kragerne vender" og er instrueret af debutanten Lisa Jespersen.

Det er Daniel Mühlendorphs tredje spillefilm, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Vi glæder os utrolig meget til at vise alle vores film. Det er længe siden, at vi optog filmen, så vi har glædet os til, at publikum skal se den. Det er altid noget særligt at få lov at vise sine film på Bornholm, og der er altid noget særligt at have en snigpremiere i Rønne Bio, så det glæder jeg mig meget til, siger Daniel Mühlendorph i pressemeddelelsen.

Filmen er optaget lidt uden for Roskilde, men der er også blevet plads til enkelte optagelser på Bornholm.

– Vi skulle bruge 10-15 køer, vi måtte slippe løs i en af filmens scener, og det eneste sted, hvor folk var med på den ide, var Bornholm. Så vi fløj hele holdet til Bornholm og skød de scener hos Peter Thorsen og Simon Holm, der var utrolig hjælpsomme, fortæller Daniel Mühlendorph.

Han ikke det eneste bornholmske islæt på filmholdet. Filmens lineproducer er allingedrengen Robin Hounisen, som til dagligt er producer på Hyæne Film, tonemester Stefan Garfield Rasch Holm er oprindeligt fra Rønne, mens producerassistent og blæksprutte Danni Kjeldsen er fra Allinge.

"Hvor kragerne vender" har premiere den 22. juli. Den er en del af Biografklub Danmark. Snigpremieren begynder klokken 19. Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder