Nyt tilbud: Bliv klogere på naturvidenskab

NYHED | ABONNENT | 15. FEB 2024 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. FEB 2024 • 19:00

Foredrag fra Aarhus Universitet kan i den kommende tid ses i Svaneke Bio og i FDF i Rutsker.

Svaneke Bio har i flere år vist videnskabelige foredrag, som livestreames fra Aarhus Universitet. Nu bliver der yderligere en mulighed for at følge foredragene på Bornholm, og det bliver i FDF-huset i Kirkebyen i Rutsker.

Foredragene i Rutsker arrangeres af Anna Sofie Poulsen og Kåre Kristiansen i samarbejde med Rutsker Sogneforening, og FDF Hasle-Rutsker lægger lokaler til.

– Vi har set nogle af foredragene fra Aarhus universitet i Svaneke Bio, siger Anna Sofie Poulsen i en pressemeddelelse.

– Men vi bor i Rutsker, og vi ville gerne have dem lidt tættere på, så vi kunne se flere af dem. Vi håber selvfølgelig, at andre også vil benytte sig af muligheden for at se foredrag i Rutsker – det kunne være hyggeligt.

I foredragsserien kan man komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Det er forskere, som forelæser, niveauet er højt, og alle vil blive udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset sine faglige forudsætninger, mener universitetet.

Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet, til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier, skoler, spisesteder med videre i en lang række byer i Danmark og udlandet.

Man kan kun opleve foredragene, mens de afholdes og kun på de lokationer, som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet.

Premiere 20. februar

Der er rutsker-premiere tirsdag den 20. februar klokken 18.45 på livestream af foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab fra Aarhus Universitet.

Det første foredrag har titlen "Er parasitter og mikrober vores fjender?"

Foredragsholderne er professor i evolutionsbiologi og leder af Center for evolutionær Hologenetik Tom Gilbert, GLOBE Institute, Københavns Universitet, og parasitforsker og professor i infektionssygdomme Peter Lindberg Nejsum, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

Der kommer yderligere fire foredrag i Rutsker i løbet af vinteren og foråret.

Alle er velkomne, det er gratis, og man opfordres til selv at medbringe kaffe og brød.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT