Ny salmebog er til alle

NOTITS | 14. MAJ 2024 • 18:00
NOTITS
14. MAJ 2024 • 18:00

Sognepræst Mette Dansøn har skrevet en ny salmebog med titlen Grib os om Hjertet, hvor hun giver sit bud på, hvordan nutidige salmer kan tale til os om livet og Gud.

– En vellykket salme tager kirkegængeren ofte med sig som en tone, der nynnes resten af dagen, og den kan således inspirere til samvær med andre, siger sognepræst Mette Dansøn, der sammen med organist Morten Poulsen er aktuel med den nye salmebog.

Mette Dansøn fortæller, at salmebogen udspringer fra et behov for at skrive salmer, som hun selv har manglet i forskellige situationer: en dåbssalme, der kan synges hele året, en til vielser af par med samme køn, en salme til børnebisættelser, en konfirmationssalme, en til FDF, en salme om klimaet og en om mødet med den fremmede.

Nogle af salmerne har ligget ufærdige i skuffen nogen tid, men en studieorlov i efteråret 2022 gav Mette Dansøn mulighed for at få gennemskrevet noterne, så de kunne blive til færdige salmer, og så kom der mange nye til under orlov.

– Vi håber, at salmebogen vil gribe andre om hjertet, som den har grebet os. Og måske kan vi inspirere andre til at lave salmer, siger Mette Dansøn.

Torsdag aften besøger salmeforfatteren Præstegaardsladen ved et arrangement arrangeret af Sankt Nicolai kirke.