Første i Norden
Knoglen er toppen af et lårben, der stammer fra en lille sauropodomorf, som er i slægt med de kæmpestore langhalsede planteædere sauropoderne. Denne dinosaur er dog kun en halv meter i højden og to meter fra halespids til snude. Muligvis en unge af de mindre arter, der kunne gå på to eller fire ben, fortæller Natur Bornholm i pressemeddelelsen.
Tanden er formentlig en tritylodont Stereognathus, og den er det første fund af en i Norden. Tandroden er væk, og tanden fremtræder som en afstødt rokketand med den underliggende tands markering på rodsiden. Der er gjort fund af omkring 14 tænder i Rusland og Storbritannien. Alle de fundne tænder ser ud til at være mindre end denne, når man opmåler tandemaljen. Tanden afventer at blive videnskabeligt undersøgt, og indtil det sker, er den midlertidigt udlånt til Natur Bornholms udstilling.
Stereognathus var et lille landdyr, der repræsenterer overgangsformen til pattedyrene. Den udstilles sammen med en multituberkulat, et bornholmsk fund, der også er en efterkommer af stereognathus, men stadig ikke et pattedyr.
Et tæt bånd