Kulturugens arrangementer ligger nu fast

Kulturugens arrangementer ligger nu fast
Det ligger fast, at musikeren Steffen Brandt vender tilbage med en ny omgang Udenfor Sæsonen-koncerter under Bornholms Kulturuge 2022. Foto: Musikhuzet/Matz Hansen & Peter Harteg
3. MAJ 2022 • 15:30
Niels Ebdrup
Journalist

Bestyrelsen i Bornholms Kulturuge har nu besluttet, hvad vi kan se frem til under kulturugen i september. Den komplette liste over oplevelser må vi dog vente med at se, når programmet til Bornholms Kulturuge 2022 ligger klar i løbet af juni. Men det ligger fast, at Udenfor Sæsonen-koncerterne med Steffen Brandt i front vender tilbage. Derudover vil der være et hav af kunstudstillinger, workshops for alle aldre, arrangementer på Bornholms Kulturskole, teaterfestivaler, litteraturfestivaler og en festlig åbningsdag i Nexø.

Blandt dette års 73 kultur-events vil der være særligt mange oplevelser, der er for hele familien. Det er bestyrelsens håb, at det vil få flere bornholmske familier til at tage ud og opleve kulturugen. Det nye fokus på børnefamilier er ikke den eneste nye retning, Bornholms Kulturuge 2022 vil gå i. Det fortæller projektleder Laura Frederikke Jespersen i en pressemeddelelse.

– Vi kommer til at kunne præsentere nogle nye spillere på banen, og det glæder mig meget, at kulturugen kan tiltrække nye kulturaktører fra både Bornholm og fra det øvrige land. Kulturugen er en veletableret event, men der skal hele tiden både udvikling og økonomi til fortsat at kunne være et event, som kan vise Bornholms kvalitet på det kulturelle område, siger Laura Frederikke Jespersen.

I alt søgte 90 arrangører om at blive en del af Bornholms Kulturuge 2022, men der var kun økonomi til, at 73 af dem kunne tage del i ugen.

– Med 90 stærke ansøgninger var det i år en noget større opgave at skulle fordele de midler, som kulturugen disponerer over, fortæller formand for Bornholms Kulturuge Mikkel Bach-Jensen.

Bornholms Kulturuge eksisterer i kraft af støtte fra lokale fonde, Bornholms Regionskommune og lokale sponsorer samt salg af kulturugearmbånd.