Kok fra Klemensker vinder pris
Jonas Harboe er kok på Stammershalle Badehotel. Arkivfoto: Simon Brask

MAD | BORNHOLM
11. OKT 2021 • 19:34
Jesper Gynther
Journalist

Kok fra Klemensker vinder pris

På sidstedagen af Danmarks Østersfestival i Rømø og Tønder Kommune blev der i dag uddelt flere priser. En af dem gik til Jonas Harboe, der er kok hos Stammershalle Badehotel. Han vandt en pris for innovation.

Ifølge jv.dk var han mødt op til østersfestivallen med sin kæreste Tara Perunovic, og sammen havde de en stand. De to dekorerede østers, så de kom til at ligne små kunstværker, I stedet for maling og pensel, brugte de en pincet til at placere forskellige genstande som grapeskal, hypenrose og fermenterede elementer oven i østersene. I løbet af weekenden har de to stået i Tønder for efterfølgende at rykke videre til Rømø.

– Vi er her egentlig bare for at hygge os og hylde østers. Det er fascinerende, hvor mange veje, man kan gå med østers, og nu er vi her for at lave lidt sjov og ballade, siger Jonas Harboe til jv.dk.

Jonas Harboe er opvokset i Klemensker og udlært på Palægade i København. Han vendte hjem til Bornholm i 2019 efter at have arbejdet på to michelinrestauranter i Paris. Tidligere har han modtaget Oluf Brønnums Fonds Talentpris, og da han for et par år siden var Dagens Navn i Bornholms Tidende, fortalte han, at han drømmer om en dag at åbne en restaurant på Bornholm, men først skal han smage på endnu mere af verden.Flere nyheder