Genopstået forening har kig på ungdommen

Genopstået forening har kig på ungdommen
Næsten halvdelen af Baltisk Bros medlemmer deltog i foreningens første ordinære generalforsamling. Foto: Jens Stubkjær
NYHED | ABONNENT | 24. FEB 2024 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. FEB 2024 • 19:00

Ungdomsudveksling mellem Bornholm og Saaremaa er en af de ting, foreningen Baltisk Bro arbejder med.

Næsten halvdelen af medlemmerne deltog, da den genopståede forening Baltisk Bro holdt sin første ordinære generalforsamling på Rådhuset i Svaneke. Foreningen har opfyldt de fleste af de ambitioner, den satte sig, da den genopstod, og den har mod på mere.

Venskabet med og forbindelse til den estiske ø Saaremaa er omdrejningspunktet for Baltisk Bro. Det var det også, da den opstod første gang i 1990, hvor det blandt andet handlede om at give unge udvekslingsstuderende fra det atter frie Estland mulighed for at komme til Bornholm. Mange af medlemmerne i nutidens udgave af foreningen var også med dengang – og er derfor ikke helt så unge længere. Men ungdommen skal med igen. Det er en af målsætningerne for 2024.

På generalforsamlingen fortalte formand Mads Randbøll Wollf, at man er ved at planlægge en tur til Saaremaa sammen med Bornholms Ungeråd i efteråret, og sammen med ungerådet arbejder man også på en form for ungdomsudveksling.

En sådan udveksling vil være lettere, hvis der også bliver genetableret en forening på Saaremaa, og det arbejde er så småt i gang. En sådan forening vil i det hele taget gøre det lettere at udvikle konkrete samarbejdsprojekter, mener Baltisk Bros formand.

Polen og Litauen

I forhold til fremtiden er det også et spørgsmål, om Baltisk Bro skal omfatte andet og mere end Bornholm og Saaremaa. Det gør det på en måde allerede, da Susanne Månsson har sat gang i et projekt om udveksling af kunst, kultur og kunstnere på Saaremaa, Åland, Øland og Bornholm. Andre taler om at etablere relationer til Polen, og tilbage i 1990’erne var også Litauen involveret.

Ifølge Mads Randbøll Wollf er der ingen tvivl om, at udgangspunktet ligger i samarbejdet med Saaremaa, men er der medlemmer, der har ideer og lyst til at lægge energi i noget ekstra, så er det meget velkomment.

Han blev i øvrigt genvalgt som formand og Monika Ärmus som næstformand. Allan Hallin fortsætter som kasserer, Jens Stubkjær som kommunikations- og presseansvarlig og Peter Kyhn som menigt bestyrelsesmedlem. Nyvalgte er Elisabeth Falk og Benedikte Gyes, som også er foreningens nye sekretær. Birgit Hansen stopper i bestyrelsen og bliver i stedet suppleant sammen med Anette Sonne.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT