Folkeuniversitet præsenterer filosofiske foredrag

NOTITS | 18. OKT 2024 • 20:00
NOTITS
18. OKT 2024 • 20:00

Det er en af Danmarks største kendere af tysk litteratur, kultur og samfundsforhold, der tirsdag den 22. oktober holder foredrag om Johann Wolfgang von Goethe på Rønne Bibliotek.

Der er tale om professor, dr. phil. Per Ørgaard, der holder foredraget med titlen 'Goethe og romantikkens tænkninger' som led i Bornholms Folkeuniversitets filosofiske foredragsrække, skriver Viggo Andreas Andersen i en pressemeddelelse.

"Dette drejer sig ikke primært om en gennemgang af Goethes forfatterskab, men har som emne Goethes forhold til romantikkens tænkning."

Præcis en uge senere, den 29. oktober, er der foredrag med den tidligere leder af Kirkegaard Forskningscenter, cand.theol. Pia Søltoft, der er kendt for en række bøger og tv-udsendelser om Søren Kierkegaard. Foredraget handler om angst og frihed hos Kierkegaard.

"Kierkegaard, der har skrevet bogen ’Begrebet Angst’, opfatter ikke angst som en sygdom, der skal behandles, hvilket vi er tilbøjelige til at gøre i dag, men som et grundvilkår i menneskets liv," skriver Viggo Andreas Andersen, der tilføjer:

"Angsten melder sig som en eksistentiel sitren, hver gang frihedens mulighed melder sig og gør os opmærksom på, at vi hver især har mulighed for at præge vores liv og gøre det til vores. Emner som disse vil Pia Søltoft med sin ekspertviden om Kierkegaard behandle i foredraget, der er åbent for alle."

Dette foredrag er ligeledes på Rønne Bibliotek.

FÅ ABONNEMENT