Festival har solgt langt flere billetter end forventet: 'Det er fantastisk'

Festival har solgt langt flere billetter end forventet: 'Det er fantastisk'
Foto: Jacob Jepsen
FESTIVAL | RØNNE | ABONNENT | 9. SEP 2021 • 05:30
Emilie Jensen
Journalist
FESTIVAL | RØNNE | ABONNENT
9. SEP 2021 • 05:30

DAGENS NAVN Thomas Stibolt er formand i Raise Your Horns, der sætter gang i Musikhuzet fredag og lørdag den 10. til 11. september med en metalfestival, der både byder på danske- og udenlandske navne.

Raise Your Horns metalfestival skydes i gang fredag, er I klar?

– Vi er så klar, som man nu kan være. I dag skal vi have kørt de sidste ting ned til Musikhuzet og gjort klar dernede. Ja, og rent vejrmæssigt, er heldet jo med os.

Er det både inde og ude?

– Ja, vi har et lille udeområde med madboder, barer og nogle, der kommer og sælger plader og smykker. Så det bliver et lille hyggeligt område udenfor, og så er alt musikken indenfor.

Det er fjerde gang, I afholder festivalen, hvordan tegner dette års festival sig?

– Det er dejligt, at vi – modsat sidste år – kan afholde fesivalen uden restriktioner eller coronapas, men også at vi kan stå op til koncerterne. Det er altsammen helt fantastisk. Vi har haft nogle – både frivillige og gæster – der ikke ønskede at komme, hvis man skulle vise coronapas.

Hvor mange er med til at arrangere festivalen?

– Festivalen er 100 procent drevet af frivillige kræfter, hvor vi er fire, der planlægger hen over hele året, og så er der omkring 26 frivillige, som kommer fra hele landet og hjælper til under festivalsdagene. Og lige nu er vi solgt lidt over 300 billetter.

Er det flere, end I havde kalkuleret med?

Ja for søren, vi havde kun kalkuleret med 170, fordi det var det antal, vi solgte sidste år. Mere tør vi ikke regne med. Så det er helt fantastisk, at vi har solgt så mange billetter i år.

Hvorfor tror du, at billetsalget nærmest er fordoblet?

– Ja, man gør sig jo nogle tanker, men jeg tror, at det var godt, vi gennemførte sidste år og ligesom gjorde opmærksom på, at vi var i stand til at gennemføre, selvom der var restriktioner. Der kom jo en del sidste år ovre fra, og de har nok trukket flere med sig i år. Og så selvfølgelig at vi er åbnet op, og folk gerne vil ud og høre noget musik. Derudover er det fjerde år, vi er i gang, så folk hører nok om festivalen fra mund til mund. Så, jeg tror, det er en god cirkel, vi er inde i.

Hvis metal ikke er noget, man lytter så meget til til daglig men er nysgerrig på genren, hvor kan du så anbefale, at man starter?

– Uh, det er jo meget individuelt, når vi snakker musik. Jeg har været musikanmelder i en årrække, og der er det jo ens subjektive holdning. Men skal man starte et sted, kan det være sådan noget som Hammerfall (svensk band, red.), Metalica eller Rammstein (tysk band, red.). Men der er jo langt fra de genrer, til det vi præsenterer. Vores er i den lidt hårdere ende.

 

Thomas Stibolt

Formand for metalfestivalen Raise Your Horns, der afholdes den 11. og 12. september i Musikhuzet i Rønne.

Bor i Rønne med sin kone og tre sønner.

De sidste tre uger har han brugt 12 timer dagligt på festivalen. Resten af året et par timer dagligt.

Når han ikke laver festival spiller han blandt andet computerspil.