Børnene i fokus på litteraturfestival

Børnene i fokus på litteraturfestival
Martin Andersen Nexø-kenderen Henrik Yde, her på Folkemødet i 2019, vil blandt andet byde på byvandring i forfatterens fodspor. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 8. FEB 2024 • 05:30
NYHED | ABONNENT
8. FEB 2024 • 05:30

Årets udgave af Litteraturens Folkemøde 2024 på Møbelfabrikken er ved at tage form.

Sidste sætning i Martin Andersen Nexøs "Ditte Menneskebarn" er "Nåede hun at blødgøre hjerter?".

Ja, nåede Ditte at blødgøre hjerter? Vi er mange, der stadig får tårer i øjnene, når vi læser denne hjerteskærende historie, noterer Ingrid Kofod Larsen fra Martin Andersen Nexøs Mindestuer i en pressemeddelelse om Litteraturens Folkemøde 2024, som finder sted 12.-15.september på Møbelfabrikken i Nexø.

Hun fortsætter med at spørge, om "Ditte Menneskebarn" nu også ændrede noget, og slår fast, at ja, den gjorde – men ikke nok!

Hvilket leder frem til, at temaet for årets Litteraturens Folkemøde i år netop bliver: "Børnene – børns vilkår i dag".

Det er da også unge danske forfattere, der skriver med hjertet – i Martin Andersen Nexøs ånd – der med udgangspunkt i deres forfatterskab vil sætte fokus på børns og unges forhold i dag, fortæller hun videre.

Der er både gengangere og nye forfattere til årets folkemøde:

Morten Pape kommer således og giver sit bud på spørgsmålet, og det samme gør Kim Blæsbjerg ("De Bedste Familier"), som er ny deltager på Litteraturens Folkemøde – og som i øvrigt just har modtaget De Gyldne Laurbær.

Uligheden stiger

Pelle Hvenegaard, som på tidspunktet for folkemødet er aktuel med en ny bog, kommer ligeledes og dertil Thomas Korsgaard, Iben Mondrup, som nu har afsluttet sin Tabita-trilogi med "Bjørn", Birthe Larsen, der har udgivet den lille, fine bog "Hvorfor stiger uligheden – og hvad gør vi ved det?" er også med i år.

Og Martin Andersen Nexø-kenderen Henrik Yde vil fortælle om flere noveller, som Vibeke Marx vil læse op fra.

Fortælling, oplæsning, samtaler, diskussioner – det bliver varieret, slår Ingrid Kofod Larsen fast om folkemødet.

Henrik Yde byder også – som tidligere – på byvandring i Rønne, hvor den store bornholmske forfatter jo var skomagerlærling, og hvor sjove anekdoter bliver en del af vandringen.

– Flere spændende events er under planlægning, så det bliver nogle kanonfestlige dage på Møbelfabrikken i Nexø. Vi glæder os allerede. I 2023 var der fremgang i forhold til første år, vi håber, at 2024 bliver med endnu større fremgang i deltagerantal, slår Ingrid Kofod Larsen fast, ligesom hun udtrykker håb om, at de bornholmske skoler vil benytte sig af, at der også i år vil være gratis adgang for unge under 26 år.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT