Hvad er jeres nyeste initiativ?
– Et af vores nyeste tiltag er vaniljeis baseret på havredrik, og vi eksperimenterer med forskellige plantebaserede alternativer for at erstatte den traditionelle fløde i isen, for der skal jo være fedt i is, og det kommer der altså ikke så meget af fra havren. Så nu samarbejder med forskellige institutioner, herunder et hollandsk universitet, som forsker i brugen af solsikkekerner som et alternativ til traditionelle fedtkilder i vores veganske is.
Det nyeste er vel det med trolden?
– Ja, vi har taget hul på en genintroduktion af den velkendte Krølle Bølle-is, der tidligere blev produceret af Butlers Choice. Jeg kontaktede Jacob Stokkeby, der ejer virksomheden på Fyn, der af uransagelige årsager har haft retten til Krølle Bølle-is.
– Vi altid været nysgerrige, når det kom til ispinde, og for to år siden besluttede vi at starte produktionen op. I den forbindelse tog vi kontakt til Ole Mahler, der, som vi troede, sad på retten af de Krølle Bølle-is og foreslog, at vi skulle forsøge at producere dem selv. Han var enig, men vi stod over for en udfordring, da Butlers Choice oprindeligt havde agenturet. Efter at have diskuteret med Jacob, blev vi enige om at overtage. Vi har nu i samarbejde med Ole Mahler skabt en serie af økologiske ispinde, der har opnået stor popularitet.
– En anden sjov historie: Da vi gik i gang i 2008, begyndte lokale bornholmere at komme ind og tale om noget, de kaldte "Chapper", som vi først var forvirrede over, men med tiden indså vi, at det var Sherbet-isene, de mente. Det er en blanding af sorbet og flødeis. Den var inspireret af amerikanske is-varianter, og den med kirsebærsmag og chokoladeovertræk blev hurtig en lokal favorit. Oprindeligt blev den lavet i Humledal og gik ud af produktion i midten af 70'erne. På trods af dens popularitet, var der kun ganske få, som kunne huske den nøjagtige smag, og opskriften fandtes ikke mere.